• Головна
  • У запорізькій багатоповерхівці, що постраждала від ворожих обстрілів, розпочали ремонт квартир
Новини компаній
13:00, 20 жовтня 2023 р.

У запорізькій багатоповерхівці, що постраждала від ворожих обстрілів, розпочали ремонт квартир

Новини компаній

В будинку № 151 на пр. Соборному, що рік тому був пошкоджений ракетним ударом, розпочали ремонтувати квартири. Мешканцям обіцяють видати ключі від своїх квартир до кінця 2023 року.

Цього тижня підрядник, що виконує проєкт реставрації будівлі по проспекту Соборному 151 приступив до нового етапу робіт. Поки завершується зведення останнього поверху конструктивної частини будинку та даху, ремонтні роботи почалися вже всередині квартир на перших поверхах відновленої секції дому. Наразі будівельники займаються стяжкою підлоги та готують приміщення до наступних етапів ремонту.

У запорізькій багатоповерхівці, що постраждала від ворожих обстрілів, розпочали ремонт квартир, фото-1

Стіни квартир, за проєктом, будуть оздоблені шпалерами, а санвузли - кахлем. Планується укладання ламінату на підлогу, а також монтування натяжної стелі. В квартирах буде встановлено нові міжкімнатні двері, енергозберігаючі вікна, зокрема балкони. Підрядник забезпечить кожну квартиру сантехнікою, зокрема - встановлять бойлери та сушарки для рушників. Комунікації у будинку вже відновлено, тож квартири підключать до нового водогону та електромережі. Опалення, як і раніше, буде централізованим, а безпосередньо квартири грітимуть нові радіатори. Їх підрядник, як і нову сантехніку, встановить в кожній квартирі. При цьому планування квартир залишають оригінальним. Ані розташування стін, ані площі квартир при реконструкції не змінили. Мешканці квартир до кінця року увійдуть в свої домівки, що вже будуть в житловому стані.

У запорізькій багатоповерхівці, що постраждала від ворожих обстрілів, розпочали ремонт квартир, фото-2

«Станом на сьогодні вже виконана стяжка підлоги в квартирах з 1 по 4 поверх, роботи з штукатурки стін проведені вже на 1 і 2 поверхах. Ми облаштовуємо процес так, щоб роботи виконувались послідовно, аби не заважати іншим етапам будівництва. Близько 100 осіб працює, такої кількості фахівців, і матеріалів нам вистачає, аби виконувати все в зазначені терміни. Тож викладаємось на максимум, аби встигнути завершити роботи до нового року», - наголосив директор підрядної організації Тарас Коновал.

У запорізькій багатоповерхівці, що постраждала від ворожих обстрілів, розпочали ремонт квартир, фото-3

Нагадаємо, будинок на пр. Соборному, 151 постраждав 6 жовтня 2022 року, коли на світанку в нього влучила російська ракета. Тоді було зруйновано цілу секцію споруди, 2 під’їзди, а решта будинку залишилась без комунікацій та ЖКГ-послуг. У червні 2023 року за дорученням Президента України Володимира Зеленського, за сприяння Запорізької обласної військової адміністрації та Запорізької міської ради у партнерстві з Групою Метінвест та комбінатом «Запоріжсталь» стартував проєкт з відбудови будинку, який постраждав від ворожих обстрілів. Соціально відповідальний бізнес спрямував на реалізацію проєкту реконструкції 50 мільйонів гривень. Підрядник провів демонтаж та детальне обстеження, що тривало 2 місяці. В серпні було розпочато реконструкцію історичного будинку. Паралельно з повним відновленням зруйнованої секції, проводились роботи і в інших частинах багатоповерхівки: повністю замінено комунікації, утеплено та оздоблено фасад, відремонтовано під’їзди. У дворі почали будувати нове укриття. Зараз завершується будівництво 5 поверху зруйнованої секції та монтується дах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Запоріжсталь #Група Метінвест #Проєкт з відбудови будинку #який постраждав від ворожих обстрілів
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...