• Головна
  • На Запоріжжі силовики ідентифікували трьох колаборантів, які залякували мешканців та відвозили їх до катівень
14:58, 19 жовтня 2023 р.

На Запоріжжі силовики ідентифікували трьох колаборантів, які залякували мешканців та відвозили їх до катівень

Служба безпеки продовжує системно викривати зрадників і колаборантів на тимчасово окупованих територіях України. В результаті слідчих дій вдалося встановити особи та повідомлено про підозру ще 3 колаборантам, які вступили до створеного агресором «головного управління мвс по Запорізькій області рф» на тимчасово захопленій частині регіону.

Про це повідомляє пресслужба СБУ. 

Зрадників призначили до складу Приазовського та Кирилівського підрозділів окупаційного органу.

Встановлено, що у лавах псевдоутворення вони виконують каральні завдання агресорів з придушення опору та залякування мешканців тимчасово окупованої території регіону. Для цього використовують масові репресії, переслідування і незаконні затримання громадян, зокрема учасників руху спротиву.

Зафіксовано факти ув’язнення місцевих жителів до російських катівень, облаштованих у тимчасово захоплених будівлях.

Також викриті колаборанти застосовували репресії для залякування мирних жителів та забезпечення їхньої «явки» на фейковому референдумі щодо «приєднання» регіону до рф.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігурантам про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Наразі зловмисники переховуються від правосуддя на тимчасово окупованій частині півдня України. Тривають комплексні заходи для притягнення колаборантів до відповідальності. 

Викриття зловмисників здійснювали співробітники СБУ в Запорізькій області спільно з працівниками Національної поліції за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Колаборанти #СБУ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...