• Головна
  • Як українцям підготуватися до можливих блекаутів взимку: засновник мережі “Євро 5”
Новини компаній
13:00, 23 жовтня 2023 р.

Як українцям підготуватися до можливих блекаутів взимку: засновник мережі “Євро 5”

Новини компаній

Наближення зими в умовах війни викликає багато занепокоєння як у експертному середовищі, так і серед населення. Торік  українці відчули на собі наслідки ворожих обстрілів інфраструктури і перебоїв з електропостачанням. 

Чого чекати цієї зими і як підготуватися до можливих блекаутів взимку ми дізнались у засновника мережі АЗС “Євро 5” Володимира Мазурика.

Як готується ваша мережа АЗС “Євро 5” до нового зимового сезону?

Чи будуть росіяни завдавати ударів по енергетиці України? - питання, яке дуже хвилює українців із наближенням холодів. Знищення української економіки - це частина їхньої військово-політичної доктрини, відтак відповідь на нього абсолютно очевидна. Попереду зима і готуватися потрібно до найгіршого. Ми в мережі АЗС “Євро 5” це робимо, аби підтримувати місто та містян. 

Всі наші автозаправні станції обладнані потужними генераторами, що дозволяє автономно працювати та приймати клієнтів. На кожній АЗС люди можуть зарядити свої пристрої, випити гарячого чаю або кави та поїсти. Наші заправки, як і минулого року, працюватимуть “пунктами незламності”, а відтак наші двері завжди будуть відчинені.

Раніше ви не з’являлися в публічному полі як власник мережі АЗС, чому вирішили це зробити зараз?

У мене є досвід і розуміння ситуації. Хочу, щоб цієї зими ми не повторили минулорічних помилок. Важливо, не мовчати, якщо знаєш те, що може допомогти іншим. 

Що ви можете порадити, аби допомогти людям, зокрема, водіям краще підготуватися до можливих блекаутів?

Я би радив завжди мати повний бак палива у авто. Заправлятися за кожної можливості. Також важливо запастися каністрами для пального. І теж наповнювати їх за можливості. Тим, хто ще не купив, придбати генератор. Це щодо населення. 

Тепер порада для інших АЗС: організувати запаси і також закупити генератори.

Дизель, бензин і газ для генераторів потрібно готувати вже! Це енергоресурси, які допоможуть забезпечити життєдіяльність в умовах можливих віялових відключень і їхній запас має бути у тих, хто хоче мати як світло, так і тепло.

Наші АЗС системно підтримують критичну інфраструктуру, забезпечуючи пальним. Понад 3 млн літрів вже направлено на критичну інфраструктуру - це і міські автобуси, машини швидкої допомоги та ДСНС. 

І безперечно зараз необхідно підтримувати військових. Як майор запасу я розумію, що забагато допомоги військовим не буває, особливо під час війни. За віком я вже не можу служити, коли почалося повномасштабне вторгнення одразу пішов до військкомату - не взяли. Тож тепер підтримую військо як власник бізнесу. Я пишаюся кожним українським військовим і закликаю допомагати їм.

Можете коротко розказати про себе і як прийшли у цей бізнес?

Я б сказав, що повернувся до того, з чого починав в молодості - паливна сфера.

Відслуживши в армії, я навчався у хіміко-технологічному технікумі. Потім влаштувався в управління бурових робіт Івано-Франківська, яке працювало в Західному Сибіру. Ми видобували там нафту новим на той час способом - бурінням під нахилом. 

Але все ж таки вирішив здобути юридичну освіту та продовжувати кар'єру у правоохоронних органах. У прокуратурі я пропрацював 20 років, доки до влади не прийшли Янукович і Пшонка. Через принциповість, я залишив службу.

Спершу надавав послуги із консультацій агробізнесу. Згодом зрозумів, що основа всіх бізнесів - це рух, тобто паливо. У нашому випадку якісне паливо. Я вирішив повернутися у цей напрямок. В першу заправку вклав зароблені на консультаціях в аграрній сфері гроші, а також знайшов інвесторів, які повірили у проєкт.

В Україні достатньо багато мереж АЗС. Навіщо ще одна? Що ви такого могли запропонувати людям?

Якість і ще раз якість. Ви ж бачили наш слоган? Наша відмінність - якість! Це принципово для нас, щоб у нашій мережі було виключно якісне пальне, щоб люди були впевнені у тому, що вони заливають у свої автівки. Наші клієнти можуть бути впевнені: все пальне, що ми веземо - ми купуємо з найкращих заводів Європи, які використовують новітні технології та мають дуже високу систему контролю якості. 

Я багато подорожував та дивився, як працюють закордоном станції, і завжди хотів, щоб у нас було так само якісно, комфортно та гарно.

До того ж це наш регіональний бренд. Хочеться, щоб запорожці гуртувалися.

Як ви плануєте далі розвивати бізнес?

Ми розуміємо: не буде “більш вдалого моменту”, якщо хочеш зробити щось корисне для людей, міста, країни, ніж сьогодні - треба робити вже зараз. 

Зараз у нас 8 АЗС у Запоріжжі. У планах - ще 20, тобто разом - 30. Ми відкрилися на Київщині, готуємося розпочати роботу на Одещині. Далі - зʼєднувати цей трикутник, розширюючись на всю Україну, на національний рівень. Розвиток нашого бізнесу -  це створення робочих місць, сплата податків і підтримка соціальних проєктів, підтримка військових.

Все ж таки до чого готуватися цієї зими?

Ми всі маємо розуміти, що незалежно від сезону, ворог постійно бив і б’є по нашій інфраструктурі. Звичайно, я думаю, всі мають надію на краще, що зима пройде з мінімальними проблемами, однак сподіватися мало. Важливо готуватися до випробувань. 

Яким би ви не були оптимістом, але ніколи не буде зайвим завжди тримати машину заправленою, купити ще одну каністру для пального, а АЗС запастись пальним і генераторами. 

Ми ж готові надалі бути поруч, навіть за найтемніших часів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Євро 5 #АЗС Євро 5 Запоріжжя
Високі оцінки користувачів за Корисність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...