• Головна
  • Міністерка культури рф збрехала про кількість кінозалів в окупованих регіонах
16:21, 17 жовтня 2023 р.

Міністерка культури рф збрехала про кількість кінозалів в окупованих регіонах

Міністерка культури рф збрехала про кількість кінозалів в окупованих регіонах

Минулого тижня 4 телеграм-канали – «Владимир Рогов», «Запорожский Вестник», «Токмак Сегодня» та «Бердянск Актуально» синхронно 9 жовтня опублікували дописи щодо проведення наради міністерки культури рф Ольги Любимової з російським диктатором Путіним.

«Министр культуры Ольга Любимова рассказала Владимиру Путину о работе в новых субъектах РФ. «Когда мы начинали работу, в четырёх новых регионах было два кинозала. Местные жители были лишены возможности смотреть кино. Сейчас в новых регионах 51 кинозал», - цитує Любімову Володимир Рогов.

І насправді історія про два кінозали в чотирьох тимчасово окупованих регіонах – фейк. Адже лише на тимчасово окупованій території Запорізької області станом на 2021 рік в Мелітополі працював кінотеатр «Перемога» та кінозал в ДК Шевченко, у Бердянську працювала мережа Кiнотеатрiв «Filmax»,Blockbuster Cinema та сезонний Sky cinema, в Енергодарі – кінотеатр «Прем’єра», в Пологах - кінотеатр «Юність».

«Всього по Запорізькій області до повномасштабного вторгнення у нас нараховувалося 15 кінотеатрів, з них 7 – на тимчасово окупованій території. З 24 лютого 2022 року один кінотеатр зруйнований (Мультіплекс, - прим. ред) і працюють наразі всього 7», - повідомив в коментарі 061 директор департаменту культури та інформаційної політики Запорізької ОВА Владислав Мороко.

Таким чином, посадові особи рф навмисно зманіпулювали темою культури та занизили існуючу кількість кінозалів на захоплених територіях.

Нагадаємо, що під час проведення фейкових виборів представники окупаційної влади для агітації використовували так звані «пересувні культурні центри».

“Цей матеріал опубліковано за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.”

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#окупанти #брехня #кінозали #культура #фільми #регіони
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Пояснюємо, що не так із заявами окупантів. Що з них є фейком та маніпуляцією. На окупованих територіях Запорізької області так звана "влада" звинувачує українську владу та армію у своїх же провокаціях
Оголошення
live comments feed...