• Головна
  • "Наш будинок знову підтоплюється": в Запоріжжі четвертий рік не можуть завершити ремонт п’ятиповерхівки на пр.Соборному, 234
10:56, 17 жовтня 2023 р.

"Наш будинок знову підтоплюється": в Запоріжжі четвертий рік не можуть завершити ремонт п’ятиповерхівки на пр.Соборному, 234

Вчора, 16 жовтня, керівництво міської ради та департаменту ЖКХ провело виїзну нараду з мешканцями будинку на пр.Соборному, 234, що є пам’яткою архітектури. Влітку 2020 року в будинку утворились величезні тріщини, сталось просідання фундаменту, деформація несучих конструкцій у 3 і 4 під’їздах через порив мереж «Водоканалу». П’ятиповерхівку вдалось стабілізувати, підрядник розпочав ремонт, який так і не завершив. Місцеві жителі кажуть, що будинок знову став підтоплюватись.

Про це повідомляє кореспондент 061.

За проектом на ремонтні роботи необхідно було близько 14 мільйонів гривень. Підрядник призупинив роботи через ведення військово стану.

- На будинку виконані роботи з усунення деформації яка сталась після підтоплення будинку. Виконано частково ремонт квартир в 3-му під’їзді, виконано ремонт та посилення сходового маршу, виконано заміну інженерних мереж з 1 по 6 під’їзди, в тому числі каналізаційні випуски. Каналізаційні випуски виконувались методом розриття, як ми бачимо, після чого в нас залишилась неблагоустроєна прибудинкова територія, яка в подальшому повинна була теж виконуватись з водовідведенням, з вимощення водовідведення від стічних труб, які також у нас по проекту підлягають на заміну, і покрівля в тому числі. Але у зв’язку з воєнним станом і дефіцитом бюджетних коштів роботи призупинено наразі, - каже начальниця відділу капремонту департаменту ЖКХ Запорозької міської ради Інна Внукова.

"Наш будинок знову підтоплюється": в Запоріжжі четвертий рік не можуть завершити ремонт п’ятиповерхівки на пр.Соборному, 234, фото-1

Занепокоєні жителі будинку стверджують, що опади зі стічних труб потрапляють у фундамент, що може знов привести до його просідання і деформації несучих конструкцій.

- На сьогоднішній день вже четвертий рік наш будинок знову підтоплюється, бо була зроблена заміна труб, але вирвані всі ці підводи, їх поприкривали гумовими ковриками, посипали жужалкой і тепер всі опади знову потрапляють у фундамент, - розповіла жителька 2-го під’їзду Людмила Карпенко.

Секретар міської ради Анатолій Куртєв дав завдання департаменту ЖКХ розпочати першочергові роботи з благоустрою прибудинкової території вже завтра, 18 жовтня. За словами Інни Внукової, для цього необхідно близько 7 мільйонів гривень. Щоб виконати ремонтні роботи в повному обсязі, необхідно коригувати проектно-кошторисну документацію.

- В першу чергу треба завершити благоустрій території, щоб опади не потрапляли на вимощення і будинок не осідав і деформація не повторилась. В подальшому треба закінчити все, що передбачено проектом: замінити інженерні мережі з 7 по 9 під’їзд і виконати капітальний ремонт покрівлі із заміною водостічних труб і сходові клітини, які залишились невиконаними, і частково ще квартири залишились невиконаними, - зазначила Інна Внукова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#будинок #ремонт #фундамент #нарада
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...