• Головна
  • «Запоріжсталь» надає можливості виробничої практики та працевлаштування для молоді
Новини компаній
11:00, 17 жовтня 2023 р.

«Запоріжсталь» надає можливості виробничої практики та працевлаштування для молоді

Новини компаній

Комбінат «Запоріжсталь» Групи Метінвест надає можливість студентам та учням запорізьких вищих та середніх профільних установ опанувати майбутню професію в умовах реального виробництва. Виробничу практику на комбінаті учні проходять у супроводі наставників – досвідчених співробітників підприємства та у подальшому мають можливість працевлаштуватися на «Запоріжсталь».

Про можливості співпраці «Запоріжсталі» та вищих та середніх освітніх закладів розповів Генеральний директор підприємства Роман Слободянюк у межах форуму «Навички майбутнього. Україна», що відбувся 12-13 жовтня 2023 року на базі НУ «Запорізька політехніка».

«Відродження України, національної економіки і її базових галузей має відбуватися вже зараз – і не останню роль у цьому відіграє молодь. І освітяни, і роботодавці працюють над створенням умов, аби молоді спеціалісти отримували освіту і працювали за фахом в Україні. Наша пропозиція – у об’єднанні цих зусиль ще на етапі отримання базових знань та навичок. Зокрема, ми переконані, що здобувачі технічної освіти мають з перших курсів занурюватися у виробництво, аби знайомитися з майбутнім місцем роботи, краще розуміти специфіку та напрацьовувати базовий досвідЗа останні 10 років комбінат став першим місцем роботи для майже двох тисяч фахівців. І ми готові й далі гарантувати працевлаштування для цілеспрямованих студентів на рівні з нашими працівниками», - наголосив Генеральний директор «Запоріжсталі» Групи Метінвест Роман Слободянюк.

Зокрема, для 1-2 курсів важливо повернути практику проведення ознайомчих екскурсій, з третього курсу є можливість проходження виробничої практики з працевлаштуванням на базі «Запоріжсталі». Відповідно до програми співробітництва з освітніми закладами у навчальному 2023 році 114 практикантів пройшли практику на «Запоріжсталі». Це зокрема учні ДНЗ «Запорізький політехнічний центр професійно-технічної освіти», «Запорізький професійний ліцей залізничного транспорту» та «Запорізьке машинобудівне вище професійне училище», а також студенти Запорізького металургійного коледжу. Найбільш популярними професіями є: машиніст крану металургійного виробництва, помічник машиніста тепловозу, електрогазозварник, електромонтер тощо.

«Запоріжсталь» надає можливості виробничої практики та працевлаштування для молоді, фото-1

На підприємстві діє декілька напрямків виробничого навчання – згідно з освітніми потребами студентів: ознайомча, виробнича та переддипломна. Тривалість практики залежить від професії, курсу та в середньому для студентів коледжів та ВУЗів триває 1-2 місяці, для учнів СУЗів 4-6 місяців.

У майбутньому студенти-практиканти мають можливість повернутися на підприємство для працевлаштування на своє перше робоче місце. Для молодих фахівців на «Запоріжсталі» діє спеціальна програма стажування та адаптації, що включає тренінги та курси з підвищення кваліфікації та систему менторства з закріпленням за кожним молодим робітником досвідчених наставників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Запоріжсталь #Група Метінвест #виробнича практика для молоді #працевлаштування для молоді
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...