• Головна
  • У Василівському районі колишній працівник водоканалу став колаборантом: що про нього відомо
11:25, 13 жовтня 2023 р.

У Василівському районі колишній працівник водоканалу став колаборантом: що про нього відомо

Співробітники Служби безпеки зібрали докази добровільної співпраці з ворогом мешканця Василівського району. Чоловік  обійняв «посаду» в органі місцевої влади на тимчасово окупованій території ще на початку окупації. 

Йдеться про мешканця с. Балки, який є кколишній співробітником місцевого водоканалу. В обмін на лояльне ставлення він усіляко почав догоджати окупантам, за що і був призначений «старостою» так званого «Орлянского сельского совета».

В СБУ говорять,  що своїй «посаді» зрадник усіляко сприяє діяльності окупаційної влади, бере активну участь в організації та проведенні пропагандистських акцій, на яких активно агітує земляків підтримувати окупантів.

Крім того, він здійснює заходи щодо впровадження програм соціально-економічного функціонування підприємств, установ та організацій, що належать до комунальної селищної територіальної громади, за стандартами держави-агресора, а також примушує підприємців до перереєстрації бізнесу за законодавством рф.

Також, після свого призначення він проводив бесіди з педагогами, медичними та соціальними працівниками і шляхом психологічного впливу примушував до співпраці з окупаційною владою з метою формування у закладах освіти, медицини та соціальної сфери персоналу і матеріально-технічної бази. 

Крім того, він збирав та узагальнював інформацію щодо орендарів земельних ділянок та будинків з метою проведення так званої «націоналізації».

За ці зусилля його навіть нагородили медаллю «за заслуги перед Запорожской областью».

Слідчі СБУ кваліфікували дії колаборанта за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Колаборант #село #Василівський район
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...