• Головна
  • Як визначити розмір військового шолома?
Новини компаній
15:00, 12 жовтня 2023 р.

Як визначити розмір військового шолома?

Новини компаній
Як визначити розмір військового шолома?, фото-1

Для людини, яка ніколи не користувалася військовим шоломом, може здаватися, що насправді його розмір не дуже має значення, адже каски комплектуються ремінцями, які фіксують виріб для максимального захисту голови. Насправді це так, але реальні балістичні випробування та життя демонструє, що правильно підібраний розмір тактичного шолому вкрай важливий, адже саме від цього буде залежати не тільки комфорт під час носіння, а й якість виконання всіх функцій шоломів, незалежно від їхнього виду (буде це FAST, MICH або PASGT).

Компанія Українська броня як один із найсучасніших виробників балістичного захисту, пропонує користувачам придбати кевларові шоломи, які мають найвищий рівень NIJ, відповідають високим стандартам ДСТУ та наших ЗСУ. В каталозі компанії Ви можете придбати не тільки шолом для захисту голови від уламків, а й броню для створення повноцінного броньованого костюму, який гарантуватиме максимальний захист вразливих частин тіла. Менеджери компанії готові допомогти з підбором конфігурації та розміру виробів, розказати про всі особливості різних типів амуніції.

Правильна посадка балістичного шолома та розмір  мають значення

Купуючи балістичний шолом, варто розуміти, що розмір в даному випадку буде одним з найважливіших факторів, який впливає на:

  • Захист від ударів, уламків.
  • Зручність під час використання.
  • Мобільність та комфорт бійця.
  • Концентрацію та увагу користувача.
  • Здатність бійця виконувати поставлені бойові завдання.

Кевларовий шолом не повинен бовтатися на голові – для нього вкрай важлива стабільність, також він не може бути занадто щільним, адже його здатність акумулювати силу та стримувати її від ураження людського тіла знижується в такому випадку. Головна задача кожного підібрати розмір, який буде оптимальним та підійде під потреби користувача. Найрозповсюдженішим на сьогодні є шолом FAST, який має здатність не тільки захищати голову, а й гарантує бійцеві змогу використовувати під час виконання задач додаткове обладнання (наприклад, спеціальні навушники для стримання шуму та інше).

Ці типи шоломів на сайті виробника Українська броня представлені у двох розмірах L та XL. Підібрати вдалий варіант для себе буде не дуже важко, оскільки розмір L рекомендовано купувати людям, які мають об'єм голови до 60 см. У випадку, якщо він більше, краще обрати модель XL та регулювати її розміщення по голові за допомогою лямок - вони гарантуватимуть змогу підігнати шолом під будь-які параметри та побажання.

Розмір шоломів різного типу

Компанія Українська броня пропонує клієнтам придбати шоломи 3х типів:

1.MICH розміру XL і L.

2.FAST в розмірі L та XL

3.PASGT в універсальному розмірі

Як вже зазначалося раніше розмір L підходить для людей, які мають обхват голови 56-59 см, за умови, якщо обхват голови більший, рекомендовано обирати розмір XL. Шоломи типу PASGT мають універсальний розмір та підійдуть під будь-який обхват голови. Завдяки чотириточковій підвісній системі Ви можете регулювати посадку максимально комфортно та швидко. Варто розуміти, що обираючи будь-яку з перелічених конфігурацій шолому, звертати увагу на розмір обов'язково - це стане гарантією якісного та надійного захисту. Для того, щоб проблем при виборі не виникало краще звернутися за допомогою до професіоналів. Так, співробітники ТМ Українська броня допоможуть клієнтам не тільки визначитися з типом та зовнішнім видом захисту, а й підберуть правильний розмір за необхідності. Проконсультуватися з ними можна на офіційному сайті компанії за посиланням на початку статті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...