• Головна
  • У Запоріжжі суд присудив водію вантажівки сплатити півмільйона гривень шкоди за вчинення ДТП
17:40, 11 жовтня 2023 р.

У Запоріжжі суд присудив водію вантажівки сплатити півмільйона гривень шкоди за вчинення ДТП

У Запоріжжі суд присудив водію вантажівки сплатити півмільйона гривень шкоди за вчинення ДТП

Запорізький районний суд зобов’язав сплатити винуватцю ДТП майже півмільйона гривень матеріальної та моральної шкоди

Про це повідомляється в реєстрі судових рішень, передає 061.

Сама аварія сталася ще в лютому 2021 на частині автодороги Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя-Маріуполь, зі сторони Запоріжжя в напрямку міста Дніпро, на території Запорізького району . Водій автомобіля «MAN» допустив зіткнення з автівкою «Ford Fiesta».

У суді з’ясувалося, що водій вантажівки намагався розвернутися з вимкненим габаритним освітленням напівпричепу та не помітив іншу автівку.

Жінка, що була за кермом «Ford Fiesta» отримала тяжкі травми – закриті переломи ребер, розрив стінки кишечника, закриті переломи шийних хребців та багато іншого.

На суді водій розказав, що того вечора відвозив комбайн у село під Запоріжжям, а потім, щоб заправити автомобіль, він виконував розворот. Було темно, йшов дощ і він не розрахував свій рух. В цей момент він почув удар ззаду. У праве дзеркало він побачив як летіли осколки, він зупинився. Коли він вийшов з кабіни, то у правій смузі побачив розбитий автомобіль «Форд Фієста». Він підбіг туди, витягнув жінку. Разом з іншими учасниками дорожнього руху викликали «швидку допомогу».

Потерпіла жінка у суді розказала, що вона поверталася додому зі співбесіди у місті Дніпро. Вона не мала змоги увімкнути дальнє світло фар, оскільки були зустрічні автомобілі. Побачила якусь залізну конструкцію, яка не була освітлена. Не може точно сказати чи рухалась конструкція, чи ні. Аварія сталася дуже швидко, вона прийшла до тями лише в лікарні. Жінка заявила моральну шкоду в 700 тисяч гривень. Пояснила вона це тим, що після аварії у неї повністю змінилося життя. До події вона займалась спортом, до співбесіди готувалась рік. У неї безсоння, панічні атаки, тривожні розлади.

Розглянувши всіобставини справи, суд визнав водія MAN винуватим у аварії та присудив йому іспитовий термін в три роки. Також чоловік має сплатити на користь потерпілої – 90 тисяч гривень матеріальної шкоди та 350 тисяч гривень. Загальна сума склала – 440 тисяч гривень.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запорізькому районі сталася смертельна ДТП: авто переїхало чоловіка, який лежав на дорозі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#аварія #ДТП #вантажівка #причіп #порушення пдд #освітлення #фари
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...