• Головна
  • Російські пропагандисти збрехали про взяття в полон підполковника ЗСУ та запорізького депутата
12:46, 10 жовтня 2023 р.

Російські пропагандисти збрехали про взяття в полон підполковника ЗСУ та запорізького депутата

Російські пропагандисти збрехали про взяття в полон підполковника ЗСУ та запорізького депутата

Представники окупаційної влади разом з російськими пропагандистами поширили фейк про нібито взяття в полон в Криму «диверсанта» ГУР, який за їх версією виявився Героєм України, підполковником ЗСУ Олександром Лобасом.

Про це повідомляє 061.

Так, ввечері 4 жовтня телеграм канал «Запорожский Вестник» повідомив про захоплення в полон захисника, Героя України, який нібито разом з групою ГУР висадився біля берегів Криму, проте потрапив в полон.

«Взятый в плен в Крыму диверсант-неудачник оказался народным героем незалежной. На допросе пленный назвал себя Александром Лобасом.Из отрытых источников выяснилось, что раненый боевик с позывным «Соболь» имеет кучу бандеровских наград и участвовал в «самообороне Запорожья» – подавлял антимайдан в Запорожье, воевал в зоне АТО с 2014 года, позднее ушёл в ГУР. Получается киевский режим в настолько отчаянном положении, что разбрасывается своими героями направо и налево, посылая на смертельную фотоссесию опытных боевиков. Всё в надежде произвести впечатление на своих западных партнёров», - говориться в повідомленні телеграм-каналу.

Аналогічні новини розповсюдили інші російські ЗМІ «Аргументы и Факты», «Лента», «RTVI», «Лайф», «Новые Известия», «Московский Комсомолец» та інші.

Насправді, всі ці повідомлення фейкові. Підполковник та Герой України Олександр Лобас, який також є народним обранцем міської ради вже 5 жовтня, тобто наступного дня від «розсекречення» його в полоні, був помічений в сесійній залі Запорізької міської ради. Про це свідчать дані щодо результатів голосування на офіційному сайті міської ради та відео з виступом депутата.

На сесії депутат-військовий прокоментував повідомлення пропагандистів та пошуткував з цього приводу.

«Після того, як повідомили, що мене взяли до полону, а потім, коли я дізнався, що в нас сесія Запорізької міської ради, то я був вимушений звідти втікти і повернутися сюди, до виконання своїх певних функціональних обов’язків, - пожартував Лобас. - А якщо серйозно, то скоро в нашому Криму ми будемо вільно відпочивати, працювати і бути там не гостями, а господарями».

В пресслужбі політичної партії «Європейська Солідарність» у Запоріжжі 061 підтвердили, що депутат Олександр Лобас був присутній на позачерговій сесії 5 жовтня. Також в пресслужбі повідомили, що Лобас проходить службу в ЗСУ, а не в ГУР, а отже ніяк не може бути тим міфічним "диверсантом" про якого складає легенди російська пропаганда.

“Цей матеріал опубліковано за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.”

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Лобас #депутат #фейк #окупанти #пропаганда #брехня
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Пояснюємо, що не так із заявами окупантів. Що з них є фейком та маніпуляцією. На окупованих територіях Запорізької області так звана "влада" звинувачує українську владу та армію у своїх же провокаціях
Оголошення
live comments feed...