• Головна
  • З окупованих територій Запорізької області на початку повномасштабного вторгнення було евакуйовано 1992 дитини, які знаходяться під опікою держави
13:36, 5 жовтня 2023 р.

З окупованих територій Запорізької області на початку повномасштабного вторгнення було евакуйовано 1992 дитини, які знаходяться під опікою держави

Евакуація дітей, які знаходяться під опікою держави, з небезпечних регіонів почалась 24 лютого 2022 року. В цей день до Запоріжжя було евакуйовано перших дітей з Маріуполя. 

До 15 березня 2022 року Служба у справах дітей ЗОДА перемістилася на підконтрольну Україні територію 15 закладів (освіти, охорони здоров'я, соціального захисту). 

З окупованих територій було евакуйовано 1992 дитини, з них 900 - знаходиться за кордоном.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі ОВА сказала начальниція служби у справах дітей ЗОДА Антоніна Матвєєва. 

За її словами, на сьогодні на окупованій території Запорізької області перебуває 19 дитячих будинків сімейного типу, 92 прийомні родини і більше 700 опікунської сімей. У обласної влади є інформація про 6 дітей (які залишились на тимчасово окупованій території), які знаходяться в розшуку. 

Вона сказала, що питання евакуації дітей (зокрема тих, що перебувають під опікою держави), є дуже болючим. 

"Держава продовжує виплачувати всі необхідні виплати родинам. Є люди, які звертаються до нас, знаходяться можливість звернутися різними способами. Наприклад, два місяці тому до нас звернулася родина (дитячий будинок сімейного типу) з Кам'янки. Ми їх перемістили до Фінляндії. Також ми повернули хлопчика, який був Маріуполі, а сестра, яка має опіку - у Запоріжжі. Нині вони у Запоріжжі", - сказала Антоніна Матвєєва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Матвєєва #діти #евакуація #окупація
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...