• Головна
  • У Запоріжжі зловмисники створили фіктивну юридичну фірму для заволодіння бюджетними коштами
17:30, 3 жовтня 2023 р.

У Запоріжжі зловмисники створили фіктивну юридичну фірму для заволодіння бюджетними коштами

У Запоріжжі зловмисники створили фіктивну юридичну фірму для заволодіння бюджетними коштами

Жовтневий районний суд Запоріжжя затвердив угоду про визнання винуватості між приватним підприємцем із Запоріжжя та прокурором Бюро економічної безпеки України.

Про це повідомляється в реєстрі судових рішень, передає 061.

Згідно з матеріалами справи, група людей в період 2018-2019 року розробила злочинний план щодо внесення змін до установчих документів з метою подальшого заволодіння бюджетними коштами з використанням реквізитів підприємства «Юридична фірма ОВ». Ця фірма була створена на базі "Союзу організації інвалідів України", але голова організації при цьому не був посвідчений в злочинні наміри.

Обвинувачуваний виконував вказівки щодо підписання документів, необхідних для державної реєстрації на своє ім`я, підписання протоколів, наказів, довіреностей, будучи лише формально призначеним керівником. За ці дії він отримував щомісячну винагороду розмірі 10 тисяч гривень.

Пізніше він передав статутні документи, печатки, електроні ключі та банківські рахунки невстановленій особі, яка від імені підприємства «Юридична фірма ОВ» проводила фінансові операції.

Правоохоронці встановили, що до статуту внесли завідомо неправдиві відомості щодо фактичного місцезнаходження підприємства, а також, щоб оформити податкові пільги фіктивно записали осіб з інвалідністю в якості працівників, хоча вони ніколи не працювали на підприємстві.

Суд кваліфікував такі дії, як службове підроблення, видачу завідомо неправдивих офіційних документів.

Під час розгляду справи обвинувачуваний та прокурор підписали угоду про визнання винуватості. Згідно з якої фіктивний директор юридичної фірми визнав обвинувачення в судовому провадженні, а натомість прокуратура пропонує звільнити його від основного покарання, залишивши лише іспитовий термін строком на один рік. Суд цю угоду затвердив.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі судитимуть членів злочинної групи, яка торгувала фіктивними документами про непридатність до військової служби.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#фіктивна фірма #юридична компанія #статут #документи #фіктивні документи
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...