• Головна
  • Запорізькі депутати не підтримали звернення до ВРУ з вимогою не позбавляти "військового" ПДФО
20:09, 29 вересня 2023 р.

Запорізькі депутати не підтримали звернення до ВРУ з вимогою не позбавляти "військового" ПДФО

Запорізькі депутати не підтримали звернення до ВРУ з вимогою не позбавляти "військового" ПДФО

Депутатський корпус не підтримав звернення до Президента України, Верховної Ради України щодо підтримки Збройних Сил України та недопущення вилучення коштів місцевих громад.

Про це повідомляє 061.

В тексті звернення зазначається про те, що обмеження місцевого самоврядування, зрив децентралізації через позбавлення бюджетів громад податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) - неприпустимі.

«Не витримують критики аргументи, ніби саме ці кошти будуть йти військовим. Насправді, відібрані у місцевих громад кошти ітимуть не військовим, а двом відомствам, де контроль за їх використанням буде дуже ускладненим: Державну службу спеціального зв'язку та захисту інформації (ДСТЗІ) і Міністерство стратегічної промисловості. За звичною останніми роками практикою це означатиме збільшення кількості корупційних скандалів, а не покращення забезпечення військових», - зазначається в пояснювальній записці до проєкту рішення за авторством депутата Дмитра Кирильчука.

Автори ініціативи від фракції "ЄС" повідомили, що необхідно залишити достатні кошти для обладнання сховищ, облаштування фортифікаційних позицій та інших питань.

Депутати закликали передбачити, щоб: 70% коштів з ПДФО військових спрямовувались місцевими громадами на потреби військових, за поданням військових частин; 30% коштів з ПДФО військових – спрямовувались місцевими громадами на облаштування захисних споруд і 100% коштів Дорожнього фонду, який слід передати до основного фонду Держбюджету – спрямувати на бюджетне кредитування військової промисловості.

В сесійній залі це рішення не знайшло достатньої підтримки.

При цьому в.о міського голови Анатолій Куртєв коментуючи позицію, щодо вилучення "військового" ПДФО зазначає, що місто втратить за прогнозами 2 млрд грн.

"Особливо для прифронтових міст це не дуже добре. На сьогодні військове ПДФО є одним з джерел фінансування. Якщо в нас його заберуть, то будуть деякі проблеми. Проте уряд каже, що ми повернемося на рівень 2021 року. Та маса військових, яка реєструвалася у нас вони підуть, але ті, що були підприємства, частини правоохоронних органів, які були до початку повномасштабної війни. Провал в бюджеті буде порядка 2 мільярдів гривень на наступний рік", - зазначив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#депутати #кошти #гроші #допомога #підтримка #ПДФО
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...