• Головна
  • У Запоріжжі громадськість озвучила свої пропозиції до депутатів щодо підтримки ЗСУ
16:20, 29 вересня 2023 р.

У Запоріжжі громадськість озвучила свої пропозиції до депутатів щодо підтримки ЗСУ

У Запоріжжі громадськість озвучила свої пропозиції до депутатів щодо підтримки ЗСУ

Сьогодні, 29 вересня, перед продовженням двадцятої сесії міської ради громадські активісти влаштували чергову акцію «В першу чергу ЗСУ», покликану привернути увагу міської ради та розставити пріорітети щодо бюджетних витрат з урахуванням .

Про це повідомляє 061.

Співорганізатор акції пізніше виступили перед депутатами Запорізької міської ради на початку сесії і зачитали вимоги мітингу.

«Мітинг, який проходить зараз – це емоція громади на те, що відбувається в міській раді. Ми вдячні, що ви звернули увагу на петиції та думку громади та проголосували за виділення бюджетних коштів на дрони під час останньої сесії, але все ще є питання, які потребують розгляду. У нас є певні вимоги нашого мирного мітингу. Зокрема, ми просимо при плануванні бюджету на 2024 рік запланувати видатки на потреби ЗСУ не менше 10% від  коштів, що залишаються в розпоряженні громади після виконання всіх захищених статтей видатків. Також ми просимо надати пояснення щодо механізму дії депутатського фонду та суми доступних грошей. Але найголовніше – створити механізми громадського контролю закупівель. Для цього ми пропонцємо перезапустити Громадську раду при виконавчому комітеті, а для цього, на нашу думку, потрібно розпустити діючу раду, яка не є ефективною, провести конкурс на нових членів Громадської ради і надати пріорітет тим ГО та БФ, що займаються протидією корупції, всі подальші закупівлі здійснювати з урахуванням думки Громадської ради після її оновлення. Почуйте громаду та прийміть правильне рішення», - закликав співрганізатор мітингу Богдан Загорулько.

Ще одна співрганізаторка мітингу Анастасія Кононенко просила обранців звернути увагу на потреби захисників та захисниць – дрони, аптечки, автівки. Бруківка та дороги – це добре, але лише в мирний час, а коли кожного дня гинуть військові, то пріорітети мають бути інші. Вона вийшла за трибуну з українським прапором, підписаним захисниками і сказала, зо частини з тих хлопців і дівчат, які залишили свій підпис, вже немає в живих.

"Ми за те, щоб місто було гарне, але давайте все це після перемогию У хлопців на фронті "на нулі" є нагальні потреби - відсутність автівок, аптечок, дронів. Давайте всі сили направимо на фронт, щоб всі хлопці і дівчата повернулися живими", - зауважила Анастасія Кононенко.

Депутати на це відреагували та повідомили, що потрібен конструктивний діалог і не можна огульно всіх депутатів звинувачувати в тому, що вони не допомагають ЗСУ. Щодо можливості оновити Громадську раду деякі депутати висказалися загалом позитивно.

Нагадаємо, раніше ми писали, що під час першого мітингу організатори пропонували підписати Меморандум з міською радою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#організатори #ЗСУ #кошти #виплати #гроші #допомога
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...