• Головна
  • "Коли ми почали демонтувати стіни, то зрозуміли, що нас чекає сюрприз": як зараз виглядає будинок на вулиці Сталеварів, - ФОТОРЕПОРТАЖ 
14:45, 28 вересня 2023 р.

"Коли ми почали демонтувати стіни, то зрозуміли, що нас чекає сюрприз": як зараз виглядає будинок на вулиці Сталеварів, - ФОТОРЕПОРТАЖ 

"Коли ми почали демонтувати стіни, то зрозуміли, що нас чекає сюрприз": як зараз виглядає будинок на вулиці Сталеварів, - ФОТОРЕПОРТАЖ 

У зруйнованій російською ракетою частині чотириповерхівці, розташованій в центрі міста на вулиці Сталеварів, 16, вже є фундамент, підвал і перший поверх. Сьогодні, 28 вересня, тут відбулась чергова виїзна нарада. Проектанти, підрядники разом з представниками міської влади говорили про вже виконані роботи та окреслили фронт робіт на найближчий час. 

Що відбувається на будівельному майданчику бачили журналісти 061.

За словами головного інженера компанії підрядника "Стройінвест" Анатолія Твердохліба, ще на момент демонтажу вони  зрозуміли, що є значні пошкодження несучих конструкцій і відсутність фундаменту.

"Коли ми почали демонтувати стіни, то ми зрозуміли, що тут нас чекає сюрприз (говорить про відсутність фундаменту, - ред.). Проектанти швидко розробили проект. Фундамент був розроблений в короткі строки, було зроблено підсилення існуючої частини. Виконали весь "нульовий цикл". Відмітка "мінус" - це підвальна частина, виконана нова. Можна вважати, що цей будинок відновлюється "з нуля", - каже він.

В.о. міського голови Запоріжжя Анатолій Куртєв додає, що загалом за цією адресою треба відремонтувати 9 квартир, а ще 12 повністю відбудувати. 

"Є графік робіт, який був затверджений і підрядниками,  і замовником, і в тому числі і військовою адміністрацією. Зараз всі роботи йдуть за графіком. Я не впевнений в тому, що є уповільнення. Так, є певні дефекти, які потребують коригування", - сказав Куртєв. 

Підрядники пояснюють, що цей об'єкт складний саме в підземній частині. Адже фундамент - це те, що тримає будівлю і розподіл навантаження має бути рівномірним. 

Наразі будівельники  завершують роботи на покрівлі в житловій частині будинку. З понеділка планують перейти до заливання колон. Паралельно працюють в підвальній частині - прокладають систему опалення, труби каналізації. 

"Відбудувати коробку, побудувати стіни, вікна, зробити утеплення фасаду. Треба виконати в повному обсязі будівельно-монтажні роботи до кінця року. Крім того, розпочинається ремонт квартир, які були пошкоджені", - говорить представник підрядника. 

Повне відновлення чотириповерхового будинку за планом має тривати до кінця 2024 року. Підрядник приступив до робіт в червні поточного року. Загальна сума капітального ремонту будинку на Сталеварів становить 60 мільйонів гривень, частину з цієї суми виділили з міського бюджету, ще частину - з державного

Ворожа ракета С-300 влучила в будинок 6 жовтня 2022 року. Через атаку був повністю зруйнований третій під’їзд. Того дня загинуло на проспекті Собороному 151 та на Сталеварів 16 одразу 20 людей, 14 було поранено.

“Цей матеріал опубліковано за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.”

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#відновлення #відбудова #будинок #нарада #Сталеварів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...