• Головна
  • У Запорізькій ОВА повідомили, що з 5 прифронтових населених пунктів евакуювали всі сім’ї з дітьми
13:53, 27 вересня 2023 р.

У Запорізькій ОВА повідомили, що з 5 прифронтових населених пунктів евакуювали всі сім’ї з дітьми

У Запорізькій ОВА повідомили, що з 5 прифронтових населених пунктів евакуювали всі сім’ї з дітьми

Обов'язкова евакуація з зони ведення активних бойових дій майже завершилась. З прифронтового Гуляйполя, села Преображенка та Новопавлівка у Пологівському районі, а також Степногірськ Василівського району. За уточненими даними усіх дітей також вивезли і з села Єгорівка Пологівського району. Загалом з цих населених пунктів вивезли 59 дітей.

Про це в прямому етері «Радіо свобода» повідомив заступник голови ЗОДА Євген Мироненко, передає 061

«Ми в принципі справилися з завданням, яке нам ставив уряд України, і те рішення, яке було прийняте віцепрем’єр-міністром щодо евакуації дітей з населених пунктів Гуляйполе, це Гуляйпільської територіальної громади, з Преображенська (Преобораженська територіальна громада) і Новопавлівки – це Оріхівська територіальна громада. Там ми повністю відпрацювали і всіх дітей ми евакуювали з сім’ями. По Степногірську також дуже чітко все відпрацьовано. На даний час жодної сім’ї з дітьми там немає. І взагалі там по цивільному населенню також така от ситуація в нас», – сказав Мироненко.

Зокрема, за даними посадовця, станом на 22 вересня зі Степногірська до міста Запоріжжя виїхали 82 людей, 39 з яких – діти. Нині у селищі немає жодного мешканця, запевняють у Запорізькій ОВА. А з сіл Преображенка, Єгорівка, Гуляйполя та Новопавлівка вивезли 47 людей, з них 20 – діти.

Примусову евакуацію дітей з п’яти населених пунктів Запорізької області – Преображенка, Єгорівка, Гуляйполе, Новопавлівка та Степногірськ – оголосили 29 серпня. У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій тоді повідомляли, що через складну безпекову ситуацію звідти планують примусово вивезти 54 дитини та 67 супроводжуючих.

Нагадаємо, що в Запоріжжі зареєстровано наразі 228 тисяч внутрішніх переселенців, переважна більшість - з тимчасово окупованих територій Запорізької області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#діти #евакуація #сім'ї #безпека #населені пункти #бойові дії
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...