• Головна
  • У Запорізькій області пропагандисти опублікували фейк про лозунг «Слава Урині» на честь Зеленського
18:32, 26 вересня 2023 р.

У Запорізькій області пропагандисти опублікували фейк про лозунг «Слава Урині» на честь Зеленського

У Запорізькій області пропагандисти опублікували фейк про лозунг «Слава Урині» на честь Зеленського

Окупаційні телеграм-канали слідом за російською пропагандою повідомляють про відео, яке нібито було зняте у США -  на екрані вітали українського президента. Повідомляється, що через технічну помилку замість назви країни на екрані з'явилося слово Urine (уріна, або сеча).

Таку публікацію розмістив телеграм-канал окупаційної влади «Токмак Сегодня», передає 061.

«К приезду Зеленского в Нью-Йорке появилось приветствие. Но есть нюанс: вместо Glory to Ukraine на флаге было написано Glory to Urine (моче).Компания-владелец экрана объяснила, что ошибка произошла из-за умной программы, которая сопоставила жёлтый цвет с надписью "Украина"(Ukraine) и автоматически исправила на ближайшее созвучное слово, которое больше подходило к цвету - "моча"(Urine.)», - зазначається в дописі каналу.

Представниця МЗС РФ Марія Захарова у своєму Telegram-каналі також звернула увагу на цей короткий ролик та написала: "Слава Урине" — таким видео приветствовали президента Украины в Нью-Йорке. Не фейк. Причём всё это на жёлтом фоне и с фотографией Зеленского. Видимо, что-то знают». Слова чиновниці процитували інші російські пропагандиські ЗМІ.

На каналі «Шейх Тамір» на додаток до відео з'явився скріншот Instagram*-сториз з вибаченнями компанії Clear Channel Outdoor, яка нібито відповідає за екран, де було показано передбачуване вітання з помилкою.

В правому верхньому кутку вірусного запису знаходиться логотип платформи Fox News Digital, який раніше використовувався у підробленому відео про Зеленського з Нью-Йорка. Видання Snopes зв'язалися із представником телеканалу Fox News, який повідомив, що вони такий ролик не публікували.

Що стосується місця, зафіксованого на відео, то це дійсно Нью-Йорк, проте оператором медіафасаду є не Clear Channel Outdoor, а компанія Big Outdoor, що також вказано на її сайті. Видання «Проверено» написало в прес-службу Big Outdoor, відправивши вірусне відео та його скріншот, і отримали відповідь від головного юрисконсульта компанії Ерін Уоткінс: «Ми підтверджуємо, що копія, показана на фото та відео, не розміщувалася на наших вивісках. Зображення є 100% фейком».

Таким чином, відео із фразою Glory to Urine на медіафасаді – підробка. При цьому автори фальшивки підробили сториз не тієї компанії.

“Цей матеріал опубліковано за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.”

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#пропаганда #фейк #історія #Нью-йорк #екран #уріна #колір #вибачення
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Пояснюємо, що не так із заявами окупантів. Що з них є фейком та маніпуляцією. На окупованих територіях Запорізької області так звана "влада" звинувачує українську владу та армію у своїх же провокаціях
Оголошення
live comments feed...