• Головна
  • Ексдиректорка департаменту охорони здоров’я намагалася через суд оскаржити ліквідацію своєї установи
17:38, 25 вересня 2023 р.

Ексдиректорка департаменту охорони здоров’я намагалася через суд оскаржити ліквідацію своєї установи

Ексдиректорка департаменту охорони здоров’я намагалася через суд оскаржити ліквідацію своєї установи

Третій апеляційний адміністративний суд розглянув  апеляційну скарги Запорізької міської ради, «Адміністрації з питань охорони здоров`я» на рішення суду першої інстанції у справі щодо реформування галузі охорони здоров’я.

Про це повідомляється в реєстрі судових рішень, передає 061.

Відомо, що до суду звернулася колишня керівниця департамент охорони здоров`я Запорізької міської ради Вікторія Ушакова та просила визнати протиправним та скасувати рішення Запорізької міської ради «Про реформування в галузі охорони здоров`я», яким було ліквідовано департамент охорони здоров`я та створено на його місці нову комунальну установу «Адміністрація з питань охорони здоров`я». Фактично саме це рішення дозволило керівництву міської ради звільнити Ушакову.

В тексті позову експосадовиця зазначала, що цим рішенням міської ради було порушено її трудові права, а також воно було прийнятобез фінансово-економічного обґрунтування, яке мало б бути обов’язковим додатком до нього. Суд першої інстанції задовольнив її позов, а ось в міській раді з цим не погодились і подали апеляцію. В мерії зазначили, що створення комунальної установи було викликано необхідністю виконання державних та регіональних програм з питань охорони здоров`я, збереження епідеміологічного благополуччя населення, але контроль за реалізацію державної політики здоров`я залишається за виконавчими органами міської ради.

Розглянувши всі обставини справи, апеляційний суд прийшов до висновку про те, що суд першої інстанції з огляду, не повинен був вирішуватися питання дотримання трудових прав та гарантій позивачки.

Щодо самого спірного рішення, то на момент його розгляду до проекту додавалася пояснювальна записка, з обґрунтуванням необхідності прийняття рішення. Проект рішення був предметом обговорення постійними комісіями у тому числі, профільною, про що свідчить лист обговорення та протоколи відповідних комісій. Під час погодження проекту рішення №40 будь-які зауваження до його змісту не надходили.

З огляду на це апеляційний суд задовольнив скаргу міської ради та Адміністрації з питань охорони здоров’я, рішення Запорізького окружного адміністративного суду скасував та прийняв нову постанову в якій відмовив в задоволенні позову Ушакової.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що колишня начальниця департаменту охорони здоров'я Вікторія Ушакова подала позов проти секретаря міської ради, який тимчасово виконує обов'язки Запорізького міського голови Анатолія Куртєва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#позов #Ушакова #департамент охорони здоров'я #реорганізація #звільнення #трудові права
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...