• Головна
  • У Запоріжжі посадовці хочуть виділити 16 мільйонів гривень на закупівлю кондиціонерів в комунальні лікарні
18:25, 23 вересня 2023 р.

У Запоріжжі посадовці хочуть виділити 16 мільйонів гривень на закупівлю кондиціонерів в комунальні лікарні

У Запоріжжі посадовці хочуть виділити 16 мільйонів гривень на закупівлю кондиціонерів в комунальні лікарні

На найближчій сесії Запорізької міськради пропонують внести зміни і збільшити фінансування Програми «Охорона здоров’я містаЗапоріжжя на період 2022-2024 роки» на 100 мільйонів гривень в 2023 році.

Про це повідомляє 061 з посиланням на відповідний проєкт рішення міськради.

У вересні стало відомо, що Національна служба здоров'я України не підписуватиме контракти з лікарнями без кондиціонерів у палатах. Саме тому в міськраді пропонують закласти 16,1 мільйона гривень на придбання кондиціонерів у кількості 755 одиниць (по 21,3 тисячі гривень за штуку) для палат та ординаторських у лікарнях та пологових будинках, щоб забезпечити контрактування з НСЗУ на 2024 рік.

Ще 80 мільйонів гривень пропонують спрямувати на капітальний ремонт системи теплопостачання з встановленням модульної котельні на твердому паливі в усіх міських лікарнях та пологових будинках.

625 тисяч гривень хочуть закласти з місцевого бюджету +1,8 млн гривен субвенції на капремонт приймальних боксів для машин швидкої допомоги КНП «Міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги». Також 3,7 мільйона гривень спрямують на усунення аварійного стану та ліквідації підтоплення ПМСД №5. На реконструкцію приймального майданчику КНП "Міська лікарня № 9 закладають 2,5 мільйона гривень, а на ремонт системи електропостачання 10 лікарні зі встановленням дизель генератора ще 2 млн грн. На реконструкцію резервного живлення гінекологічного корпусу пологового будинку №3 закладають трохи більше мільйона гривень.

За рахунок перерозподілу зменшили видатки на 5,9 мільйона гривень і вже підготовлені пропозиції на збільшення видатків на 4,5 мільйона гривень, де левова частка піде на придбання обладнання в КНП "Паталогоанатомічне бюро" та фінансування деяких медзакладів. Економію в сумі 1,3 мільйона гривень направлять на утримання та облаштування захисних споруд в лікарнях.

Проєкт підготував відділ бухгалтерського обліку та звітності виконавчого комітету Запорізької міської ради та зазначається, що реалізація здійснюватиметься у межах наявних коштів бюджету міста.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що суд відхилив позов Запорізької єпархії УПЦ до міськради Запоріжжя.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#фінансування #гроші #медицина #комунальні лікарні #субвенція #кондиціонери
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...