• Головна
  • “Не думаю, що погода сильно вплине на контрнаступ”, - командувач ОСУВ “Таврія”
14:03, 23 вересня 2023 р.

“Не думаю, що погода сильно вплине на контрнаступ”, - командувач ОСУВ “Таврія”

“Не думаю, що погода сильно вплине на контрнаступ”, - командувач ОСУВ “Таврія”

Бригадний генерал Олександр Тарнавський дав інтерв'ю “CNN”, у якому розповів про наступ на півдні України, проміжні цілі українських військових і перспективи бойових дій взимку. 

Про це повідомляє 061 з посиланням на “CNN”

23 вересня “CNN” опублікувало інтерв’ю з командувачем ОСУВ “Таврія” Олександром Тарнавським, який керує наступом на півдні. Тарнавський визнав, що українські захисники просуваються повільніше, ніж очікувалося, однак військові не втратили ініціативи. На лівому фланзі біля Вербового українські військові прорвали оборону і просуваються далі. 

“Не так швидко, як очікувалося, не так, як у фільмах про Другу світову війну”, - зазначив Тарнавський. 

Бригадний генерал вважає, що великим проривом у контрнаступі можна буде вважати звільнення міста Токмак. Наразі основною перепоною для просування військових стала не “лінія Суровікіна”, а перехрестя, лісосмуги і мінні поля між смугами дерев. Також невеликі групи оборони противника, які вдало розташовані.

“Токмак – це ціль-мінімум. Загальна мета - дістатися до наших державних кордонів”, - повідомив командувач ОСУВ “Таврія”. 

Олександр Тарнавський вважає, що наближення зими не зупинить контрнаступ українських військових: “Погода може бути серйозною перешкодою під час просування, але враховуючи те, як ми рухаємося вперед, здебільшого без техніки, я не думаю, що погода сильно вплине на контрнаступ”.

За словами Тарнавського, наразі ні українські військові, ні ворог не використовують великі з’єднання. Застосовуються штурмові загони, чисельністю по 10-15 чоловік, які просуваються пішки. Генерал відзначив, що ворог зумів винести деякі уроки з інших українських наступальних операцій, що також впливає на темпи наступу. 

Раніше 061 повідомляв, що окупанти обстріляли з “С-300” село у Запорізькому районі.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#війна #наступ #Запорізька область #Токмак #інтервью #Тарнавський #ОСУВ Таврія
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...