• Головна
  • В запорізькій лікарні в сховищі обладнали операційну, кімнати для пацієнтів та медперсоналу, - ФОТО
17:21, 18 вересня 2023 р.

В запорізькій лікарні в сховищі обладнали операційну, кімнати для пацієнтів та медперсоналу, - ФОТО

В запорізькій лікарні в сховищі обладнали операційну, кімнати для пацієнтів та медперсоналу, - ФОТО

В одній із лікарень Комунарського району Запоріжжя провели ремонт укриття, забезпечивши безпечні та комфортні умови для пацієнтів, медперсоналу та жителів сусідніх багатоповерхівок.

Про це повідомили в Запорізькій міські раді.

Ремонт занедбаного підвалу лікарні розпочали в 2022 році. Тоді з міського бюджету виділили близько 500 тисяч гривень, за які вдалось відремонтувати стелю, стіни та підлогу приміщення загального залу площею 199,6 кв. м. Проведене освітлення, укомплектування жіночого санвузла та теплового розподільчого пункту.

В 2023 році на ремонт укриття лікарні виділено більше 2 мільйонів гривень, за які відремонтували операційну та передопераційну площею 32 кв. м, з прокладенням електропроводки та встановленням освітлення, підігріву; змонтовано припливно-витяжну систему, облаштовано душову та чоловічий санвузол, технічні приміщення. В сховищі встановлені броньовані двері, облаштовано два входи і виходи.

В укритті передбачені кімнати перебування пацієнтів та медперсоналу, просторі проходи, які дозволять пройти з каталкою і доправити важкохворих і лежачих. В сховищі розташували спеціальні багатофункціональні ліжка для таких пацієнтів.

- Тут є необхідне обладнання. Це й монітори пацієнта, які слідкують за такими життєво важливими функціями, як пульс, артеріальний тиск та сатурація. Є запас ліків, які зберігаються у шафці, апарати для подачі кисню, - зазначила виконувачка обов’язки медичного директора медзакладу Наталя Приходько.

Сховище розраховане на 100 осіб – медперсоналу, пацієнтів та жителів сусідніх багатоповерхівок. Для цього встановили розкладачки, є запас технічної і питної води. Укриття відкрите цілодобово.

Як раніше писав 061, у Запоріжжі знімуть майже 2 мільйона гривень компенсації вартості альтернативних джерел енергії для ОСББ і ЖБК.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#лікарня #укриття #сховище #ремонт
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...