• Головна
  • В Запоріжжі невідомі пошкодили пам’ятний простір на честь загиблих воїнів «Прапорець пам’яті», - ФОТО
ОНОВЛЕНО
16:10, 11 вересня 2023 р.

В Запоріжжі невідомі пошкодили пам’ятний простір на честь загиблих воїнів «Прапорець пам’яті», - ФОТО

ОНОВЛЕНО

В Запоріжжі невідомі пошкодили пам’ятний простір «Прапорець пам’яті», що розташований у самому центрі міста – на Майдані Волі. Вандали вирвали прапорці з іменами загиблих у війні проти росії захисників, забрали їхні фото, перевернули лампадки.

Про це повідомляє 061.

Пошкодження пам’ятного простору помітила сьогодні Ірина, дружина загиблого захисника України.

- Я сьогодні прийшла, була тут поряд по справах, підійшла до простору і побачила це жахіття. В мене злість, обурення... Це неповага до наших рідних, які захищали нас від цієї нечисті, а ця нечисть у нас в Запоріжжі знаходиться. Треба їх знайти і вони повинні понести покарання, - каже Ірина.

В Запоріжжі невідомі пошкодили пам’ятний простір на честь загиблих воїнів «Прапорець пам’яті», - ФОТО, фото-1

Організаторка пам’ятного простору «Прапорець пам’яті» Ярина Геращенко повідомила, що зникли 20 фотографій. Вона звертається до тих, хто пошкодив простір з проханням повернути на місце портрети загиблих.

- Сьогодні дружина загиблого військовослужбовця Ірина подзвонила і повідомила про те, що наш пам’ятний простір було пошкоджено. Були зламані прапорці, були витягнуті вони просто по-вандальськи. Фотографії загиблих були також просто вирвані, де вони зараз ми не знаємо. Дуже важко зараз підібрати якісь слова, адже це пам'ять загиблих і хто взагалі наважився зробити таке. Мене всю трясе, - ділиться Ярина.

На місце події викликали поліцію.

ОНОВЛЕНО

В облуправлінні поліції повідомили, що працівники відділу поліції №2 (Олександрівський) Запорізького райуправління поліції задокументували факт ганебного вчинку. Наразі триває з’ясування всіх обставин. Правоохоронці проведуть низку заходів для встановлення осіб, причетних до правопорушення, та безпосередніх мотивів вчинку, після чого події буде надано остаточну правову кваліфікацію.

Простір «Прапорець пам’яті» започаткували у травні цього року дружини бійців, загиблих в російсько-українській війні. На честь своїх рідних вони втановили прапорці і портрети, щотижня приходили сюди вшанувати пам’ять захисників. На просторі було близько 200 прапорців. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#вандалізм #Прапорець пам’яті #Запоріжжя
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...