• Головна
  • У Запорізькій області бійці ЗСУ для атаки ворожих позицій використали танк-камікадзе
16:47, 10 вересня 2023 р.

У Запорізькій області бійці ЗСУ для атаки ворожих позицій використали танк-камікадзе

У Запорізькій області бійці ЗСУ для атаки ворожих позицій використали танк-камікадзе

128 окрема гірсько-штурмова бригада використала проти окупантів трофейний танк-камікадзе у Запорізькій області. Він підірвався на міні поблизу позицій росіян.

Про це написав пресофіцер 128 бригади Ярослав Галас у Facebook, передає 061.

"128 ОГШБр застосувала в Запорізькій області проти росіян нову тактику – трофейний танк-камікадзе. Перед ворожими укріпленнями танк підірвався на міні, але вибух від детонації закладеного боєкомплекту був такий, що більше з тих позицій нашу піхоту ніхто не тривожив", - прокоментував пресофіцер.

Він додав, що найнебезпечнішу роль у операції виконав механік-водій. Він мав довезти обкладений вибухівкою танк до ворожих позицій на відстань пострілу.

Виконати це завдання взявся Василь Дудинець із Мукачева, який багато років працював у Чехії. Він сам пішов у військкомат на початку березня 2022 року − на другий день після хрестин доньки.

"Звичайно, я розумів, що можу не повернутися. Але якби в танк влучили і здетонувала вибухівка, то це була б миттєва смерть. Тобто, все зрозуміло – ти або живий, або мертвий. Це не той варіант, що відірвало руку й ногу і потім тебе дружина чи діти катають на інвалідному візку й підносять воду. Для мене краще повернутися неушкодженим або швидка смерть. Ось чому я зразу погодився, коли командири розповіли про бойове завдання", - каже Василь Дудинець

Боєць підкпеслив, що саме для того, щоб боротися з ворогом, він і пішов у військо. І підкреслив, що треба "чимшвидше закінчувати війну, повертатися додому й виховувати своїх дітей".

Після успішно виконаного завдання за Дудинцем закріпився позивний Камікадзе

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на Мелітопольському напрямку БПЛА знищили російський танк і БМД.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#боєць #ЗСУ #танк-камікадзе #укріплення #позиції #операція #128 ОГШБ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...