• Головна
  • Масовка, супровід озброєних людей та відсутність таємниці голосування: як окупанти проводять псевдовибори в Запорізькій області
11:29, 10 вересня 2023 р.

Масовка, супровід озброєних людей та відсутність таємниці голосування: як окупанти проводять псевдовибори в Запорізькій області

Масовка, супровід озброєних людей та відсутність таємниці голосування: як окупанти проводять псевдовибори в Запорізькій області

На тимчасово окупованих територіях України загарбники проводять так звані «вибори голів та депутатів місцевих рад». Сьогодні, 10 вересня, останній день незаконних виборів. В Запорізькій області окупанти створили 450 виборчих дільниць.

Про хід псевдовиборів розповів в телемарафоні мер Мелітополя Іван Федоров.

За інформацією Федорова, ворог заявляє, що явка на псевдовиборах становить більше 50%. Члени виборчих комісій у супроводі озброєних людей обходили будинки, квартири і, якщо їм не відчиняли двері, приходили повторно.

- Приходить група з двох осіб зі смітником, куди треба кидати бюлетені з відміткою, та бюлетенями, а також щонайменше дві озброєні людини. Приходять до квартири і показують, що ви маєте його кинути у відкритому вигляді, тож жодної таємниці, навіть видимості жодної, таємниці голосування не існує. Після того як вони обійшли всі квартири, всі будинки там, де їм не відкрили, вони приходять повторно. Якщо повторно не відкрили, передають ці дані до комендатур і мета комендатури змусити людей все ж таки проголосувати. Якщо ні, то визивають на допити а можуть і забрати на декілька днів на підвал, - каже Федоров.

Окрім цього, мер Мелітополя повідомив про створення масовок на виборчих дільницях.

- Ми маємо інформацію, що розписаний час між комунальниками, вчителями, медиками, які мають сьогодні створити масовку на виборчих дільницях, начебто показати зацікавленість в прийнятті участі у виборах. Звичайно ж насправді зацікавленості жодної немає, але ворогу треба зняти кіно, - заявив очільник Мелітополя.

Щодо бюлетенів, то в них чотири партії: «Єдина Росія», «КПРФ», «ЛДПР», «Справедлива Росія — Патріоти — За правду».

- В цьому бюлетені начебто можна проголосувати за будь-яку з чотирьох партій, але насправді ті хто ходить зі смітником, всім рекомендують голосувати за лише за єдину росію, - розповів Федоров.

Також напередодні псевдовиборів жителі окупованих територіях отримували повідомлення з вказівками голосувати за «Єдину Росію».

Близько половини кандидатів від партій – не місцеві жителі, а мешканці Сибіру, Алтаю, Дагестану. Росія не знайшла достатньої кількості колаборантів на окупованих територіях і включила до списків росіян, щоб створити повністю підконтрольні Москві органи окупаційної влади на місцях. Детальніше про кандидатів в матеріалі за посиланням

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#вибори #Іван Федоров #окупація
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...