• Головна
  • У Запоріжжі СБУ затримала проросійського пропагандиста, який мріяв підняти на Хортиці російський прапор
13:57, 7 вересня 2023 р.

У Запоріжжі СБУ затримала проросійського пропагандиста, який мріяв підняти на Хортиці російський прапор

Контррозвідка Служби безпеки України викрила на антиукраїнській діяльності мешканця Запоріжжя. Колишній працівник ІТ-компанії входив до пропагандистської мережі окупантів. В умовах воєнного стану він поширював наративи країни-агресора. 

За даними СБУ, на власній сторінці, в одній із заборонених соціальних мережах, він виправдовував повномасштабне вторгнення в Україну військ рф та категорично заперечував військові злочини агресора. 

У своїх репостах та публікаціях прихильник загарбницької політики схвалював проведення так званої «спецоперації» в Україні, підтримував російських військових і бойовиків квазідержавних утворень «днр/лнр».

"Він дискредитував органи влади і ЗСУ та закликав своїх земляків допомагати військам «визволителів» аби підняти «русский флаг на Хортице». Проте, у своїй інтернет-спільноті чоловік публікував пости із певними сумнівами щодо ефективності дій агресора", - йдеться в коментарі. 

Під час огляду комп’ютерної техніки пропагандиста правоохоронці виявили матеріали, які містять докази його протиправної діяльності.

Лінгвістична експертиза засвідчила, що більшість матеріалів містять публічні заклики, направлені на порушення основ національної безпеки. 

Слідчі СБУ повідомили агітатору про підозру за ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України) Кримінального кодексу України.

Заходи із викриття правопорушення проводили співробітники СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#СБУ #агітатор
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...