• Головна
  • На Запоріжжі викрили чотирьох зрадників, які беруть участь у катуваннях людей
16:29, 4 вересня 2023 р.

На Запоріжжі викрили чотирьох зрадників, які беруть участь у катуваннях людей

Служба безпеки продовжує системно викривати зрадників і колаборантів, які перебувають у захоплених районах півдня та сходу України.

У ході комплексних заходів встановлено особи ще чотирьох ворожих поплічників, які вступили до створеного окупантами «Головного управління МВС по Запорізькій області».

За даними СБУ, зрадників призначили до складу Василівського, Чернігівського та Приморського підрозділів окупаційної поліції рф.

Серед них колишні посадовці, які були звільнені з правоохоронних органів України за пияцтво і систематичне хабарництво.

Встановлено, що у лавах псевдоутворення вони виконують каральні завдання агресорів з придушення опору та залякування мешканців тимчасово окупованої території регіону. Для цього використовують масові репресії, переслідування і незаконні затримання громадян, зокрема учасників руху спротиву.

До потерпілих застосовують психологічний тиск, насильство, погрози, вбивства. Зафіксовано факти викрадення і катування людей.

Крім того, під виглядом незаконних обшуків колаборанти розграбовують помешкання місцевих жителів. Під час таких «нальотів» у людей зникають гроші, побутова техніка та інші особисті речі.

Також вони беруть участь у захопленні місцевих підприємств, які відмовляються співпрацювати з окупаційною адміністрацією.

Задокументовано факти обкладання «даниною» власників агропідприємств. За різні суми «відкупних» зловмисники обіцяють фермерам не перешкоджати їм у господарській діяльності.

У разі незгоди – погрожують насильством та знищенням майна.

У результаті слідчо-оперативних дій співробітники СБУ зібрали беззаперечні докази злочинних дій колаборантів, встановили місця їх перебування та маршрути переміщення.

Слідчі Служби безпеки повідомили фігурантам про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. 

Наразі зловмисники переховуються від правосуддя на тимчасово окупованій частині півдня України. Тривають комплексні заходи для притягнення колаборантів до відповідальності. 

Розслідування проводять слідчі УСБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Викрадення #катування #зрадники
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...