• Головна
  • Мер Енергодару зареєстрував петицію про присвоєння звання «Герой України» загиблому Савелію Федану
14:01, 4 вересня 2023 р.

Мер Енергодару зареєстрував петицію про присвоєння звання «Герой України» загиблому Савелію Федану

Мер Енергодару зареєстрував петицію про присвоєння звання «Герой України» загиблому Савелію Федану

Мер Енергодару Дмитро Орлов зареєстрував на сайті президента петицію з проханням посмертно присвоїти 21-річному Савелію Федану почесне звання «Герой України».

Орлов закликає енергодарців та жителів України підтримати петицію.

Савелій захищав країну на Бахмутському напрямку, потім на Запорізькому. Він був командиром аеромобільної роти десантно-штурмових військ. Нагороджений медаллю «За участь в боях «Бахмутський рубіж», Срібним Хрестом, відзнакою Міністерства оборони України «За зразкову службу».

- У серпні 2023 року, виконуючи чергове бойове завдання біля с. Роботине Запорізької області, внаслідок мінометного обстрілу противника отримав поранення, не сумісні з життям. 27 серпня Савелія Федана не стало. Савелію був всього 21 рік, він нещодавно одружився та мав великі плани на життя, - написав Орлов.

Савелія Федана знали всі жителі Енергодару. В 13 років він вперше поїхав на фронт з волонтерами, щоб заспівати перед військовими. Тоді він вирішив поєднати своє життя з військовою службою і пішов навчатись до Одеської Військової академії. Савелій писав пісні, в 2018 році потрапив до талант-шоу «Х-фактор», де виконав власну композицію.

Як раніше писав 061, в Широківській громаді після реконструкції за 11 мільйонів гривень відновила роботу сімейна амбулаторія.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Герой України #петиція #Енергодар #Савелій Федан #Дмитро Орлов
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...