• Головна
  • Запорізькі правоохоронці через суд просили відновити доступ до втрачених матеріалів по посадовцям
12:17, 3 вересня 2023 р.

Запорізькі правоохоронці через суд просили відновити доступ до втрачених матеріалів по посадовцям

Запорізькі правоохоронці через суд просили відновити доступ до втрачених матеріалів по посадовцям

Слідчі з Василівки звернулися до суду з проханням відновити втрачені матеріали кримінального провадження щодо посадових особи Національного природного парку «Великий Луг» та Державної екологічної інспекції, яких підозрюють в сприянні за кошти групам рибалок заняттю незаконним рибним промислом.

Про це повідомляється в реєстрі судових рішень, передає 061.

Згідно з матеріалами справи, посадовці Національного природного парку «Великий Луг» та Державної екологічної інспекції в Запорізькій області у змові з окремими групами рибалок, з метою отримання неправомірної вигоди, організували для останніх незаконний вилов водних живих ресурсів на території природно-заповідного фонду, у зв`язку з чим екологічним та економічним інтересам держави систематично завдається значна шкода.

У кримінальному провадженні підозра про вчинення кримінального правопорушення нікому не вручалась, а сам обвинувальний акт також не був підготовлений, оскільки матеріали справи залишились в приміщенні поліції в нині окупованому місті Василівка. Саме тому правоохоронці через суд попросили відновити втрачені документи:витяг з ЄРДР; постанову про призначення групи прокурорів; постанову про призначення групи дізнавачів.

Суд погодився з тим, що матеріали кримінального провадження були втрачені в умовах воєнного стану і їх відновлення необхідне для завершення досудового розслідування та дотримання завдань кримінального провадження.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Запорізький суд стягнув понад 370 тисяч гривень шкоди за забруднення земель з «Приазовкурорту».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#кримінальне провадження #Василівка #Національний прироодний парк #Великий Луг #Держекоінспекція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...