• Головна
  • В Запоріжжі 23,5% укриттів не готові для використання населенням
10:13, 30 серпня 2023 р.

В Запоріжжі 23,5% укриттів не готові для використання населенням

В Запоріжжі 23,5% укриттів не готові для використання населенням

В Запоріжжі під головуванням керівника Запорізької обласної прокуратури Сергія Спільника відбулась спільна нарада з керівниками правоохоронних органів, обласної, міської влади щодо стану об’єктів захисних споруд цивільного захисту.

Про це повідомили в Запорізькій обласній прокуратурі.

За офіційними даними в Запоріжжі з 272 протирадіаційних укриттів та сховищ лише 40 (14,7%) готові до використання, 168 (61,8%) обмежено готові, а 64 (23,5 %) - взагалі не готові.

Сергій Спільник зазначив, що за півтора роки повномасштабної війни в Запоріжжі та області повітряна тривога оголошувалась більше 2500 разів, її загальна тривалість – понад 90 діб. За цей період ворог здійснив понад 8 тисяч атак на споруди цивільної інфраструктури. Зважаючи на ці цифри, укриття в будь-який час мають бути готовими до використання населенням.

За 2022-2023 роки прокуратура пред’явила 18 позовів про зобов’язання привести у придатний для використання стан споруди цивільного захисту, у яких може укритися 3500 осіб. Наразі судами задоволено 10 таких позовних заяв, 8 рішень вже набрали законної сили та є обов’язковими для виконання.

У 2023 році до суду скеровано 2 обвинувальні акти щодо 5 осіб у провадженнях, пов’язаних із привласненням та нецільовим використанням коштів, призначених на утримання споруд цивільного захисту.

Як раніше писав 061, у Запорізькій області частину шкіл відправляють в простій.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#укриття #прокуратура
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...