• Головна
  • У Запоріжжі поліцейські повідомили про підозру в колабораційній діяльності трьом жінкам-посадовицям окупаційних органів
17:50, 24 серпня 2023 р.

У Запоріжжі поліцейські повідомили про підозру в колабораційній діяльності трьом жінкам-посадовицям окупаційних органів

У Запоріжжі поліцейські повідомили про підозру в колабораційній діяльності трьом жінкам-посадовицям окупаційних органів

Мешканки захоплених населених пунктів Запорізької області налагодили відносини із загарбниками та влаштувались на роботу до незаконно створеного підрозділу окупаційної адміністрації. Поліцейські заочно повідомили їм про підозру.

Про це розказали в пресслужбі Нацполіції Запорізької області, передає 061.

На тимчасово окупованій території міста Мелітополь троє жінок проявили антиукраїнську позицію, погодились на пропозицію представників окупаційної адміністрації держави-агресора співпрацювати та обійняли посади, які пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій.

У ході проведення досудового розслідування поліцейські встановили, що 51-річна проросійськи налаштована фігурантка зайняла посаду директора незаконно створеного органу влади - «Центр занятости населения министерства труда и социальной политики военно-гражданской администрации Запорожской области». Її заступником стала 40-річна мешканка Мелітопольського району, яка радо пішла на співпрацю із ворогом. А 39-річна зрадниця добровільно погодилась обійняти посаду «начальника отдела трудоустройства» цього незаконно створеного підрозділу.

Зловмисниці здійснювали керівництво цим органом влади, впроваджували у діяльність з соціального страхування положення законодавства РФ, займались підбором працівників та організацією працевлаштування місцевого населення в інші установи, створені окупаційною владою.

23 серпня, на підставі зібраних доказів, працівники слідчого управління поліції області під процесуальним керівництвом Запорізької обласної прокуратури заочно повідомили трьом фігуранткам про підозру у колабораційній діяльності. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

Працівники поліції наголошують, що повідомити про прихильників «руського миру» можна через чат-бот «Воєнні злочини рф у Запорізькій області» за посиланням .

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що СБУ встановила особи ще 11 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які катували українських патріотів

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#поліція #колаборантки #зрада #заочна підозра
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...