• Головна
  • Окупанти намагалися видати атаку на главк «поліції» Енергодару за обстріл мирного міста ЗСУ
15:17, 24 серпня 2023 р.

Окупанти намагалися видати атаку на главк «поліції» Енергодару за обстріл мирного міста ЗСУ

Окупанти намагалися видати атаку на главк «поліції» Енергодару за обстріл мирного міста ЗСУ

Представники окупаційної влади Запорізької області змовчали про те, що 18 серпня розвідка здійснила атаку на «начальника поліції» Енергодару, а вибух який чули містяни, намагалися представити як результат обстрілу мирного міста «київським режимом».

Про це повідомляє 061.

«В 9:00 боевики ВСУ произвели обстрел города Энергодар. Зафиксировано попадание в многоэтажный жилой дом по адресу: улица Строителей, 17. В здании произошло возгорание. На месте работают специальные службы. Информация о пострадавших и разрушениях уточняется», - зазначає канал «Бердянск. Актуально» та «Запорожский вестник».

І це брехня. Адже насправді того дня в Енергодарі і справді було гучно проте мова йшла зовсім не про житлову багатоповерхівку. У ГУР також повідомили, що в будівлі, де стався вибух, жили окупанти. Будівлю було серйозно пошкоджено, пожежа поширилася на третій-п'ятий поверхи. Окупанти обмежили можливість пересування містом для мирних мешканців і відключили інтернет.

«Вибух стався у кабінеті «начальника поліції» о 09:23, численні поранення дістали «начальник місцевого відділення» полковник МВС Росії Павло Чесанов (Чуваська республіка), його «заступник з оперативної роботи», «голова слідчого відділення», «начальник чергової частини» і «глави» кількох підрозділів.Поранених голів окупаційної «поліції» терміново госпіталізували до місцевої лікарні, а після їхнього обстеження із захопленого Мелітополя негайно викликали три реанімобілі», - зазначили в повідомлення ГУР в Telegram.

За інформацією розвідки, постраждалих мали евакуювати на територію країни-агресора військовими гелікоптерами. Ознайомитись з відео цієї атаки можна тут.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на захопленій росіянами Запорізькій атомній електростанції в Енергодарі знаходяться представники Міжнародного агентства з атомної енергії, які протягом тижня зафіксували біля об’єкту кілька вибухів та стрілянину.

“Цей матеріал опубліковано за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.”

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#окупанти #брехня #місто #Енергодар #поліція #розвідка
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Пояснюємо, що не так із заявами окупантів. Що з них є фейком та маніпуляцією. На окупованих територіях Запорізької області так звана "влада" звинувачує українську владу та армію у своїх же провокаціях
Оголошення
live comments feed...