• Головна
  • В Запоріжжі обговорили ситуацію з відмовами в наданні відповіді на інформаційний запит
10:11, 22 серпня 2023 р.

В Запоріжжі обговорили ситуацію з відмовами в наданні відповіді на інформаційний запит

В Запоріжжі обговорили ситуацію з відмовами в наданні відповіді на інформаційний запит

Як повідомив представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Запорізькій області Михайло Волков, за рік офісом Уповноваженого отримано понад 17 тисяч повідомлень про неправомірну відмову в наданні відповіді на запит.

Про це повідомляється на сайті Запорізької ОВА за результатами семінар-наради з питань доступу до публічної інформації в умовах воєнного стану, передає 061.

До заходу щодо вдосконалення роботи із забезпечення доступу публічної інформації долучились 110 керівників та фахівців структурних підрозділів ЗОДА, райдержадміністрацій, військових адміністрацій населених пунктів, міських сільських та селищних рад Запорізької області. Під час заходу були проаналізовані типові помилки та обговорені заходи щодо вдосконалення роботи із забезпечення доступу до публічної інформації в умовах воєнного стану.

В адміністрації зазначають, що враховуючи інформаційну складову війни з боку ворожих спецслужб, з використання технологій аналізу даних з відкритих джерел інформації, життєво важливим є дотримання балансу між можливістю вільно отримувати достовірну інформацію про хід війни з одного боку та захистом життя та здоров’я людини, а також інтересів національної безпеки, які можуть постраждати від реалізації такого права.

Представник Уповноваженого нагадав, що якщо вам відмовили у доступі до публічної інформації або ваші права на звернення та у сфері захисту персональних даних – порушені, ви можете звернутися до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини:за адресою: вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008;на електронну пошту: [email protected] чи нагарячулінію: 0800501720.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#доступ до інформації #запит #безпека #демократія #відмова #права та обов'язки #гарантія
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...