• Головна
  • В Інституті вивчення війни пояснили, що означають дані про прорив ЗСУ в напрямку Токмака
11:56, 20 серпня 2023 р.

В Інституті вивчення війни пояснили, що означають дані про прорив ЗСУ в напрямку Токмака

В Інституті вивчення війни пояснили, що означають дані про прорив ЗСУ в напрямку Токмака

Нещодавня інформація телеканалу CBS News про суттєвий прорив ЗСУ через мінні поля у напрямку Токмаку Запорізької області, ймовірно, стосується останніх просувань українських військових біля Роботиного.

Про це йдеться у новому зведенні Інституту вивчення війни, передає 061.

18 серпня телеканал CBS News повідомив з посиланням на анонімних офіційних осіб США, що українські сили просуваються в напрямку Токмака (великий російський опорний пункт на заході Запорізької області) і розмінували російське мінне поле на північ від міста.

В ISW уточнюють, що офіційні особи США, ймовірно, мають на увазі нещодавні українські наступи на північ і схід від Роботиного (приблизно 23 км на північний схід від Токмака). Раніше ISW оцінював, що нещодавнє просування ЗСУ поблизу невеликих населених пунктів на межі Донецької і Запорізької області та на заході Запорізької області, ймовірно, має тактичне значення через особливості структури російських оборонних ліній. Ці досягнення можуть дозволити українським силам почати діяти на менш замінованих ділянках російської лінії оборони, які, ймовірно, сприятимуть швидшому просуванню сил України, припускають аналітики.

19 серпня ЗСУ продовжували контрнаступальні дії щонайменше на трьох ділянках фронту, просунувшись на напрямку Авдіївка — Донецьк та на заході Запорізької області. У Генштабі ЗСУ повідомили, що українські війська продовжують наступальні дії на Бердянському (район на межі Донецької і Запорізької областей) та Мелітопольському напрямках (захід Запорізької області). 

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на Мелітопольщині ворог готує річку Молочну в якості оборонної споруди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Ворог #Токмак #мінні поля #прорив #перша лінія оборони
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...