• Головна
  • У Запоріжжі суд відправив на повторний розгляд справу з підробленим свідоцтвом на квартиру
18:09, 16 серпня 2023 р.

У Запоріжжі суд відправив на повторний розгляд справу з підробленим свідоцтвом на квартиру

У Запоріжжі суд відправив на повторний розгляд справу з підробленим свідоцтвом на квартиру

Запорізький апеляційний суд підтримав скаргу прокурора та скасував виправдальний вирок у справі щодо шахрайства з нерухомістю.

Про це повідомляється в реєстрі судових рішень, передає 061.

Згідно з матеріалами справи, мешканець Запоріжжя ще в 2017 році придбав завідомо підроблений документ, а саме свідоцтво про право власності на житло, згідно з яким нібито набув право власності на квартиру вартістю в 457 тисяч гривень шляхом її приватизації відповідно до положень Закону України «Про приватизацію державного житлового фонду».

Пізніше він прибув до приміщення КП «Центр надання послуг» Балабинської селищної ради та надав реєстратору підроблене свідоцтво.

Правоохоронці розцінили такі дії як шахрайство, вчинене у великих розмірах та відкрили кримінальне провадження. Суд першої інстанції зазначив про недоведеність вини обвинуваченого, арешт на квартиру скасували, а чоловіка визнали невинуватим.

Прокуратура з цим не погодилась і подала на апеляцію. В обґрунтування своїх вимог зазначає, що не було виконано експертне дослідження свідоцтва про право власності. Обвинувачений тоді в суді зазначав, що він нібито тоді загубив паспорт і є жертвою обставин. Також прокуратура наголосила на порушення судом вимог, коли після заміни складу суду, не було озвучено питання щодо необхідності розпочинати судовий розгляд з початку та здійснювати повторно всі або частину процесуальних дій. Саме через це суд скасував вирок та постановив призначити новий розгляд справи.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі держреєстратор за підробленим документом незаконно передав у власність двокімнатну квартиру.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#квартира #свідоцтво #реєстратор #підроблений документ
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...