• Головна
  • Стало відомо, скільки переплатив запорізький “Водоканал” за радянські протигази
14:46, 11 серпня 2023 р.

Стало відомо, скільки переплатив запорізький “Водоканал” за радянські протигази

Стало відомо, скільки переплатив запорізький “Водоканал” за радянські протигази

Держаудитслужба встановила нові подробиці закупівлі КП «Водоканал» протигазів на суму 1,2 мільйона гривень.

Про це повідомили в пресслужбі управління аудитслужби у Запорізькій області, передає 061.

Згідно укладеного договору приватне підприємство у червні 2022 року поставило до КП «Водоканал» 2 356 протигазів на суму 2,5 млн грн (з яких сплачено понад 1,9 млн грн) без сертифікатів якості чи будь-якої документації щодо їх походження. Ціна одного виробу становила 1 080 гривень.

Для встановлення реальної вартості протигазів аудиторами було ініційовано проведення експертизи, яка підтвердила, що ринкова вартість протигазу на момент укладання договору – 427 гривень, і за кожен протигаз комунальним підприємством переплачено аж 653 гривні.

Під час перевірки аудиторами було також виявлено, що протигази мають вигляд довготривалого використання, на фільтрах наявне маркування з датою випуску з 1974 по 1989 роки, встановити виробника за маркуванням неможливо. Засоби захисту зберігались у мішках без упаковок, не були укомплектовані сумками для носіння та запасними комплектуючими.

Таким чином, на час закупівлі постачальник достовірно знав, що строк експлуатаційного використання засобів індивідуального захисту вийшов і вони втратили свої захисні властивості.

На сьогодні, згідно інформації, отриманої від Запорізької обласної прокуратури, директору приватного підприємства повідомлено про підозру у привласненні чужого майна, вчиненому в особливо великих розмірах.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі суд відмовив в обранні запобіжного заходу директору компанії, що підозрюється в привласненні 2 млн гривень на протигазах.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#аудитслужба #закупівля #завищення ціни #гроші #допомога
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...