• Головна
  • Мерія Запоріжжя бере ще один кредит на 200 мільйонів гривень в «Ощадбанку»
18:20, 10 серпня 2023 р.

Мерія Запоріжжя бере ще один кредит на 200 мільйонів гривень в «Ощадбанку»

Мерія Запоріжжя бере ще один кредит на 200 мільйонів гривень в «Ощадбанку»

Посадовці міської ради збираються брати ще один кредит на суму в 200 мільйонів гривень для покриття дефіциту та забезпечення фінансуванням видатків бюджету розвитку

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань бюджету та фінансів, передає 061.

Так, пропонується залучити кредит строком на 5 років з можливістю дострокового погашення за відсотковою ставкою, що встановлюється з індексу ставок за депозитами фізичних осіб в 21,9%.

Погашення основної суми боргу пропонується здійснювати щомісячно у строки та згідно з умовами, встановленими кредитним договором з урахуванням пільгового періоду – 12 місяців, сплату відсотків – щомісячними платежами.

Дефіцит бюджету Запоріжжя складає вже 300 мільйонів гривень. За результатами останньої сесії він був збільшений на 100 мільйонів.

«Коли ми кажемо про запозичення до місцевого бюджету (кредити), то вони можуть спрямовуватись згідно діючого законодавства лише на бюджет розвитку, капітальні видатки», - прокоментувала директорка департаменту фінансової та бюджетної політики міськради Вікторія Логвиненко.

Члени бюджетної комісії запропонувала провести інвентаризацію всіх міських програм на предмет того, що закладали станом на початок року, яке їх наповнення та яке фактичне виконання цих програм. В департаменті фінансів на це зазначили, що в розрізі цільових програм не можуть цього зробити, а лише можуть надати інформацію про аналіз виконання в розрізі розпорядників, включаючи всі питання про укриття, ремонти будинків і так далі.

«Мене це бентежить як депутата. До нас знову буде багато питань, ми знаходимося у воєнному стані, у нас є багато запитів від військових, незрозуміло, яка буде ситуація з фінансуванням дронів, я розумію, що вони потрібні та зараз ми будемо виносити питання про кредит на 200 мільйонів гривень. Нам потрібно перед цим вивчити загальний фінансовий стан, щоб у нас потім не було запитань, наприклад, по харчуванням у школі. Коли бюджет приймали ми, то нас десь вводили в оману, коли закладали фінансування», - прокоментував депутат Генадій Наумов.

Посадовці зазначають, що невиконання по доходам станом на 1 серпня 2023 складають вже більше 50 мільйонів гривень. Якщо будуть державні субвенції, то вони також передбачають софінансування десь в 15-20% від міської ради. На дотації та компенсації в мерії вже не дуже сподіваються.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Запорізька міська рада за вимогою банку збільшує відсоткову ставку за старим кредитом в 200 мільйонів гривень.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#кредит #гроші #міська влада #дефіцит #покриття #гроші
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...