• Головна
  • У Запоріжжі суд засудив на 10 років призначеного окупантами директора Бердянського морського порту
16:40, 9 серпня 2023 р.

У Запоріжжі суд засудив на 10 років призначеного окупантами директора Бердянського морського порту

У Запоріжжі суд засудив на 10 років призначеного окупантами директора Бердянського морського порту

До 10 років за ґратами засуджено так званого «директора Бердянского морского торгового порта», який сприяв у перевлаштуванні його роботи на користь країни-агресора.

Про це повідомили в пресслужбі обласної прокуратури, передає 061.

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Запорізької обласної прокуратури в порядку спеціального судового провадження колишнього начальника відділу оперативного реагування служби безпеки Бердянського порту визнано винним у пособництві державі-агресору

Його засуджено до 10 років позбавлення волі із конфіскацією всього належного майна та позбавленням права обіймати певні посади строком на 15 років.

Прокурорами в суді доведено, що з квітня 2022 року чоловік, заручившись підтримкою представників окупаційної адміністрації, погодився на призначення «в.о. керівника Бердянського морського торговельного порту», а з липня 2022 року за наказом псевдогубернатора Запорізької області став так званим «директором государственного унитарного предприятия Запорожской области «Бердянский морской торговый порт».

Псевдокерівник добровільно надавав допомогу ворогу у перевлаштуванні роботи морського порту на користь країни-агресора. Організував інвентаризацію майна портового господарства з подальшою передачею у власність ворога належних Україні матеріальних цінностей - буксирів, портових кранів, автонавантажувачів, автомобільної вантажної техніки тощо.

Працюючи на окупаційну владу, він забезпечив вилучення з зернових терміналів порту зерна українських агропідприємств з подальшою організацією його незаконного вивезення.

У своїх інтерв’ю пропагандистським ЗМІ активно розповідав про діяльність підприємства в «плідній» взаємодії з окупаційною адміністрацією РФ.

Наразі обвинувачений перебуває на тимчасово окупованій території, де переховується від правосуддя.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що окупанти брешуть про те, що в Бердянську не оновлювалась техніка на комунальних підприємствах.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#колаборант #пособництво #Бердянський порт #суд
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...