• Головна
  • Експерти МАГАТЕ не помітили мін на дахах енергоблоків ЗАЕС
21:12, 4 серпня 2023 р.

Експерти МАГАТЕ не помітили мін на дахах енергоблоків ЗАЕС

Експерти Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) не помітили мін або вибухівки на дахах реакторних будівель блоків 3 і 4, а також у турбінних залах Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС).

Відповідна заява оприлюднена на сайті МАГАТЕ.

"Після неодноразових запитів команда мала безперешкодний доступ до дахів двох реакторних блоків, а також могла чітко бачити дахи турбінних залів. Команда продовжить свої запити відвідати дахи інших 4 блоків ЗАЕС", - йдеться у дописі.

Генеральний директор Гроссі наголосив на важливості своєчасного доступу експертів МАГАТЕ до всіх зон ЗАЕС для контролю за повним дотриманням п’яти основних принципів захисту найбільшої в Європі атомної електростанції. 

Зазначається, що за останній тиждень групи МАГАТЕ провели додаткові інспекції та обходи ЗАЕС. Після огляду периметра місця 1 серпня команда підтвердила, що міни, які вперше були помічені 23 липня, все ще стоять на місці. Під час обходу за останній тиждень нових мін чи вибухівки не було виявлено.

Також в заяві йдеть, що висота води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС продовжує зменшуватися зі швидкістю близько 1 см на добу, а вода у випускному каналі ТЕС періодично доповнюється водою, яка продовжує надходити у вхідний канал ТЕС, переважно з підземних вод. 

"Води вистачить на багато місяців", - додали в МАГАТЕ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...