• Головна
  • Обираємо об'єкти інвестицій у нерухомість
Новини компаній
15:08, 1 липня 2023 р.

Обираємо об'єкти інвестицій у нерухомість

Новини компаній

Коли та як правильно вибрати об'єкт для інвестиції в нерухомість

Інвестиції в нерухомість є найбільш доступним для звичайного обивателя об'єктом для інвестування, оскільки не вимагають спеціальних знань і при цьому гарантую нехай невеликий, але стабільний дохід. Покупка квартириу компанії-забудовника є досить поширеним видом угоди, що не обіцяє покупці ніяких неприємностей за умови, що девелопер – давно перевірена та надійна компанія. Однак перед купівлею квартири не зайвим буде особисто проінспектувати кілька будинків, раніше побудованих компанією та поспілкуватися з їхніми мешканцями, почути їх можливі скарги та нарікання щодо якості житла, дотримання термінів його будівництва тощо.

Вибираємо об'єкт для інвестиції в нерухомість

Більшість інвесторів-початківців як об'єкт нерухомості вибирають квартири, і в цьому є певний резон, оскільки квартири:

  • мають незрівнянно великий попит у покупців та/або орендарів у порівнянні з нерухомістю комерційною;

  • найчастіше мають меншу вартість порівняно з комерційною нерухомістю, тому у інвестора-початківця з'являється можливість вибору кількох найбільш вдалі (на його думку) варіантів для інвестиції;

  • набагато легше продати з вигодою на відміну від об'єктів комерційної нерухомості, попит на яку залежить від багатьох економічних та політичних факторів як усередині країни, так і за кордоном.

Інвестиції в комерційну нерухомість вимагають більше паперової тяганини, включно з оформленням прав власності, що потребує великих фінансових витрат і витрат часу. Інвестиції і в комерційну, і в житлову нерухомість можливі на різних етапах будівництва, проте купівля та продаж квартир, куплених на стадії котловану, обіцяє великий прибуток (і одночасно збільшує ризики).

У який період краще робити інвестиції

Однозначної відповіді, коли краще купувати нерухомість як об'єкт для інвестиції не існує, оскільки на цей процес впливають безліч факторів усередині країни та регіональних особливостей, що визначають попит та пропозицію на ринку.

На думку багатьох експертів, купувати квартири краще напередодні новорічних свят, коли девелопери прагнуть успішно завершити фінансовий рік і пропонують знижки в розмірі 10-15%. Істотні знижки можна отримати і в літній період - з настанням сезону відпусток ситуація на ринку нерухомості ніби завмирає і тоді варто знайти найкращий варіант для інвестиції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Останні новини
Оголошення
live comments feed...