• Головна
  • У Запоріжжі поліцейський службовий пес Ункас втратив господаря у ДТП
15:48, 31 липня 2023 р.

У Запоріжжі поліцейський службовий пес Ункас втратив господаря у ДТП

У Запоріжжі поліцейський службовий пес Ункас втратив господаря у ДТП

Службовий пес із великим досвідом роботи на прізвисько «Ункас»пройшов через безліч виїздів, пошук людей, а декілька років тому втратив свого хазяїна в ДТП і дуже важко переживав його смерть.Проте з часом він зміг довіритися новим людям і допомагати поліцейським розкривати злочини.

Про це повідомили в пресслужбі обласної Нацполіції, передає 061

Ункас – німецька вівчарка, народився 2012 року в запорізькому розпліднику службово-розшукових собак. Ще цуценям його взяв собі для навчання інспектор-кінолог Микола Поваляєв. Вони разом пройшли курс підготовки за напрямком пошуку людей, їх затримання та конвоювання, отримали сертифікат та приступили до служби. Постійні тренування, вдосконалення навичок та велика кількість виїздів для пошуку злочинців за запаховим слідом – такими були будні чотирилапого службового пса. Так Ункас став надійним напарником, вірним другом та улюбленцем свого власника.

Однак в 2017 році поліцейський разом зі своїм хвостатим напарником повертались із відпрацювання розбійного нападу, скоєного у Мелітополі Запорізької області. На автошляху «Харків–Сімферополь» сталася дорожньо-транспортна пригода. У результаті зіткнення службового автомобіля та вантажівки загинув капітан поліції. В цей час собаку викинуло з авто, і він зник з місця події. Загубленця розшукували поліцейські, волонтери та небайдужі громадяни. Потім працівники кінологічного центру поклали біля місця події речі Ункаса та його господаря. За три дні пес повернувся, проте був агресивний та нікого до себе не підпускав.

Зміг до нього підійти лише працівник кінологічного центруРоман Кацуба, який виховує кількох службових псів. Чоловік товаришував із загиблим та їхні чотирилапі напарники також були добре знайомі. Ункас довірився Романові та продовжив працювати із ним, допомагаючи поліції у пошуку людей.

На сьогоднішній день поліцейський пес завершив свою кар’єру. На заслуженому відпочинку він продовжує мешкати на території кінологічного центру, де про нього дбає Роман. Поки інші вихованці центру разом із кінологами виконують службові завдання, Ункасові доручають не менш відповідальне завдання - охороняти територію центру.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі співробітники ДСНС врятували собаку, яка впала у прірву.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#кінологи #собака #пошук людей #сдіди #допомога #пес
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...