• Головна
  • Росіяни вдарили по Запоріжжю ракетою С-300, - поліція
15:35, 31 липня 2023 р.

Росіяни вдарили по Запоріжжю ракетою С-300, - поліція

Стало відомо, що росіяни випустили по Запоріжжю ракету С-300. Вона вбила двох людей, ще троє - отримали поранення. Трагедія сталася ще в суботу, але подробиці в поліції розповіли тільки сьогодні.

За даними ГУНП у Запорізькій області ракета влучила по відкритій ділянці лісосмуги в одному з районів міста. 

Вибуховою хвилею та уламками ракети пошкоджені квартири в багатоповерхівках, припарковані авто, високовольтні електродроти, магазини, інші будівлі на підприємствах та об’єктах інфраструктури навколо епіцентру влучання. 

Внаслідок ракетного удару смертельно поранено чоловіка та жінку, ще троє осіб звернулися до місцевих лікарень за медичною допомогою.

Також ворог обстріляв населені пункти Запорізького району. Правоохоронці зафіксували наслідки влучань ракетами ЗРК С-300 у двох селах Новомиколаївської ОТГ, обійшлося без жертв.

Правоохоронці задокументували наслідки всіх влучань, зібрали докази воєнних злочинів росіян. За всіма фактами слідчі поліції та УСБУ відкрили кримінальні провадження. Правова кваліфікація – ч. 1, ч. 2 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Раніше повідомлялось, минулої доби росіяни атакували безпілотниками, з авіації, РСЗВ та артилерії населені пункти Пологівського району. Постраждали квартири, приватні будинки та господарські будівлі громадян. У результаті артобстрілу Малої Токмачки осколкові поранення обличчя, тулуба, верхніх і нижніх кінцівок отримав 48-річний місцевий житель, його госпіталізовано.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Обстріл #будинки #руйнування #Запоріжжя
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...