• Головна
  • Фармацевтичні препарати: які пігулки від молочниці ефективні?
Новини компаній
11:00, 28 липня 2023 р.

Фармацевтичні препарати: які пігулки від молочниці ефективні?

Новини компаній

Молочниця – поширене захворювання, з яким може зіткнутися кожен. Першими ознаками, які вказують на її появу будуть: запалення в зоні статевих органів, творожисті виділення та неприємний запах. Якщо не провести лікування, то захворювання стане хронічним. Таблетки від молочниці представлені у великій різноманітності, але які з них будуть ефективними?

Фармацевтичні препарати: які пігулки від молочниці ефективні?, фото-1

Лікування молочниці

Є багато варіантів для лікування молочниці, і вибір відповідного препарату залежить від ситуації. Лікар бере до уваги симптоми, результати обстеження, вік, захворювання. Як лікування можуть використовуватись системні або місцеві ліки. Використання народних методів – те, до чого не варто вдаватися, оскільки можна порушити мікрофлору. За перших ознак захворювання, зверніться до фахівця, який проведе огляд і підбере препарати.

Таблетована форма препарату

Таблетки від молочниці представлені у великому асортименті. Діючою речовиною може бути:

  • Флуконазол. Він відноситься до протигрибкових засобів і вважається ефективним препаратом. Але, він має безліч протипоказань та побічних ефектів. Для лікування захворювання не потрібно приймати підвищені дози препарату, тому його використання активно призначається лікарями за відсутності протипоказань;
  • Кетоконазол – вважається протигрибковим засобом широкого спектра дії. Має високий показник ефективності, але при цьому може викликати побічні ефекти. Його використання під час вагітності заборонено;
  • Флюкостат – протигрибковий засіб з діючою речовиною флуконазол. Механізм впливу буде такий самий, але побічних ефектів буде менше;

Для отримання ефекту, прийом препарату повинен проводитися за схемою.

Чи ефективне використання свічок?

Свічки від молочниці – поширена форма препарату. Головними перевагами свічок є:

  • Місцевий вплив;
  • Мінімальна кількість протипоказань;
  • Доступність;
  • Невелике проникнення у кров;

У більшості випадків призначаються свічки, у складі яких є кетоконазол. Діюча речовина дозволяє усунути збудника і позбутися запалення.

Використання мазей від молочниці

В аптеці пропонується багато мазей, які можуть використовуватись для лікування молочниці, і всі вони мають у складі протигрибкові речовини. Переваги у них будуть такі самі, як і у свічок. Мазі використовуються для лікування зовнішніх статевих органів і можуть комбінуватися з іншими методами лікування.

Чи потрібно проходити лікування партнеру?

При появі симптомів молочниці жінка повинна відразу звернутися до лікаря для проходження діагностики. Але вагінальний кандидоз – це не та інфекція, яка передається статевим шляхом. Якщо був незахищений статевий контакт, грибок може передаватися, але ймовірність цього мінімальна. Розвиток молочниці у чоловіка залежить від стану імунітету. Якщо жінка має ознаки молочниці, то не рекомендується статевий контакт без захисту. Але навіть при ньому лікувати партнера потрібно тільки в тому випадку, якщо у нього з'явилися симптоми.

Молочниця під час вагітності

Під час вагітності відбувається гормональний дисбаланс і імунітет знижується, тому ймовірність появи молочниці збільшується в кілька разів. При появі симптомів потрібно звернутися до лікаря. Небезпека захворювання під час вагітності – розвиток внутрішньоутробної інфекції плода. Якщо патологія з'являється на пізньому терміні, дитина може заразитися під час народження. Імунітет дитини, на відміну від дорослого, не пристосований до боротьби з мікроорганізмами, тому грибок може спричинити ускладнення. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...