• Головна
  • Метінвест передав Силам оборони України понад 1500 сучасних безпілотників
Новини компаній
13:00, 28 липня 2023 р.

Метінвест передав Силам оборони України понад 1500 сучасних безпілотників

Новини компаній

За майже півтора року повномасштабної війни Група Метінвест передала різним підрозділам сил оборони України понад 1500 БПЛА. Уся допомога надається безплатно в межах мілітарної ініціативи Сталевий Фронт Ріната Ахметова.

З кожним днем динаміка «війни дронів» набирає обертів. Українські захисники масово використовують БПЛА для розвідки, наведення, коригування ударів, знищення цілей і збору інформації про влучання. Однак в умовах бойових дій техніка є витратним матеріалом і потребує своєчасного поповнення. Щоб забезпечити нашим воїнам перевагу над ворогом, Метінвест налагодив системне постачання БПЛА різних модифікацій.

Метінвест передав Силам оборони України понад 1500 сучасних безпілотників, фото-1

Окрім безпосередньо закупівлі, компанія бере на себе питання організації, логістики, пошуку та постачання цих дефіцитних приладів. Це великий обсяг роботи, що значно полегшує завдання захисникам і дає змогу зосередитися на протистоянні агресору.

Одними з найбільш затребуваних моделей, що мають попит серед оборонців, є розвідувальні дрони DJI Mavic, що допомагають ефективно виявляти техніку, переміщення росіян та коригувати удари по їхніх позиціях. Конкурентною перевагою цієї моделі є відмінна оптика та навігація. Наприклад, рекордно велику партію БПЛА – сотню Mavic 3 Fly More Combo – Метінвест передав Сухопутним військам ЗСУ для захисту східного й південного напрямків фронту.

Метінвест передав Силам оборони України понад 1500 сучасних безпілотників, фото-2

Autel EVO II – ще одне з найтехнологічніших обладнань на ринку. Модель оснащена потужною камерою і двома каналами зв’язку. Деталі корпусу безпілотника виконані з карбону, що дає додаткову міцність. У комплект входить планшет-контролер, акумулятори та підсвічувачі. Зокрема, партію таких БПЛА отримало Головне управління розвідки.

Також Метінвест доставляє на передову розвідувальні БПЛА, що працюють за принципом літака, як-от «Валькірії». Десять таких безпілотних авіаційних комплексів нещодавно отримали прикордонники. «Невидимі» для ворожих РЕБ, ці БПЛА українського виробництва можуть літати навіть у складних погодних умовах і надавати цінну інформацію про розташування та переміщення ворога, яку іншими способами не здобудеш.

Метінвест передав Силам оборони України понад 1500 сучасних безпілотників, фото-3

Юрій РИЖЕНКОВ, генеральний директор Групи Метінвест:

– Наявність сучасних БПЛА – важлива запорука успіху армії під час бойових дій. Техніка допомагає стежити за силами противників, перенацілювати зброю, вживати заходів, щоб зупинити просування ворога чи врятувати життя. Тож від початку війни Метінвест у межах мілітарної ініціативи Сталевий Фронт Ріната Ахметова зосередив зусилля на безперервному постачанні БПЛА для наших захисників. Наразі ми вже передали на фронт понад 1500 технологічних «пташок» і будемо постачати їх і надалі. Ми віримо в перемогу Україну та робимо все можливе, щоб цей момент настав якомога швидше, а наші воїни повернулися додому.

Така кількість переданих дронів робить Групу Метінвест найбільшим постачальником БПЛА для армії серед приватних бізнесів, не враховуючи благодійні фонди. У Запоріжжі Метінвест представлений комбінатом «Запоріжсталь», заводами «Запоріжкокс», «Запоріжвогнетрив» та Запорізьким ливарно-механічним заводом.

Загалом від початку повномасштабної війни в межах мілітарної ініціативи Сталевий Фронт Ріната Ахметова Метінвест спрямував на підтримку української армії понад 2 млрд грн. Окрім дронів, компанія постачає Силам оборони держави військову оптику, захисну амуніцію, мобільні укриття, захисні щити для автівок, автомобілі та інше спорядження, що допомагає зупиняти агресора. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Група Метінвест #Запоріжсталь #Ініціатива Сталевий Фронт Ріната Ахметова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...