• Головна
  • В Мінкульті заявили, що вони вже не хочуть використовувати метал «Запоріжсталі» для тризубу на «Батьківщини-матері»
14:49, 27 липня 2023 р.

В Мінкульті заявили, що вони вже не хочуть використовувати метал «Запоріжсталі» для тризубу на «Батьківщини-матері»

В Мінкульті заявили, що вони вже не хочуть використовувати метал «Запоріжсталі» для тризубу на «Батьківщини-матері»

Сталь, яку надав металургійний комбінат «Запоріжсталь» для виготовлення частини «Тризуба Батьківщини», не відповідає технічним вимогам. Тому символ виготовлять з європейського металу. На вартості проєкту це ніяк не відобразиться.

Прo це пoвідoмляє Міністерствo культури та інфoрмаційнoї пoлітики.

У Мінкульті пояснили, що обраний для робіт метал мав бути ідентичним до того, з якого виготовили й сам монумент. Тому було вирішено використовувати європейську та вітчизняну сировину.

Проте партія, що надійшла із «Запоріжсталі», показала відчутну різницю із закордонним аналогом та вимогами проєкту, зазначили в міністерстві.

«Надана комбінатом сталь має різну товщину, що може змінити вагу усієї конструкції. Крім того, матеріал з комбінату мав значну кількість пошкоджень, що ускладнило та сповільнило б підготовчі роботи», — розповіли в Мінкульті.

На сайті Групи Метінвест та сторінці «Запоріжсталь» не коментували цю ситуацію.

Як наголосили у Мінкульті, використання сталі лише європейського виробника не змінить кошторис проєкту: вартість металу залишається незмінною — 400 тисяч гривень.

Загалом заміна радянського герба на український тризуб коштує 28 мільйонів грн, які надали донори та меценати. «Жодної копійки» з державного бюджету не виділялося, запевнили у відомстві.

Нагадаємo, щo два рoки тoму, у Запoріжжі на Хoртиці з’явився арт-oб’єкт – металеве кільце заввишки 7 метрів з кoртенoвим пoкриттям. «Кoлo Єднoсті», яке запoріжці прoзвали в нарoді «іржавим кільцем» та рекoнструкцію з плиткoю, щo відвалилася на oглядoвoму майданчику займалась саме кoмпанія Метінвест, куди, зoкрема, вхoдить підприємствo «Запoріжсталь».

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Запоріжсталь #метал #якість #акт #технічні вимоги
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...