• Головна
  • Телеграм-канали окупантів розганяли фейкове відео з заторами нібито пов’язаними через страх помсти за Кримський міст
16:23, 26 липня 2023 р.

Телеграм-канали окупантів розганяли фейкове відео з заторами нібито пов’язаними через страх помсти за Кримський міст

Телеграм-канали окупантів розганяли фейкове відео з заторами нібито пов’язаними через страх помсти за Кримський міст

Представники окупаційної влади через підконтрольні ЗМІ та телеграм-канали розповсюджували фейкову інформацію про нібито затори в Києві після вибухів на Кримському мосту і в самому полуострові. В цих дописах вони стверджували, що українці тікають зі столиці та країни, бо побоються так званих «ударов возмездия». Насправді ця історія – фейк.

Так, телеграм-канал «Запророжский Вестник»та «Токмак опублікували дописи з відео затору на виїзді нібито з Києва. Вони пишуть, що людт втікають із міста через страх, що Росія завдасть удару у відповідь за вибухи на Кримському мосту. Українці вирішили втікати буцімто після того, як Володимир Путін заявив, що його міністерство оборони готує пропозиції щодо відповіді.

«Киевляне вняли предупреждению Путина и срочно покидают город На выезде из столицы «нэзалежной», который ведёт в сторону западной Украины, образовалась огромная пробка. Жители срочно покидают город,опасаясь «ударов возмездия» ВКС РФпосле теракта на Крымском мосту», - пише «Запорожский вестник».

У такий спосіб російські пропагандисти намагалися залякати українців та посіяти паніку, бо повідомлення фейкове.

Відео, поширене 17 липня 2023 року, на якому видно затор, насправді зняте торік. Його перепостила користувачка інстаграму lyudaoshomok. За її словами, ролик був знятий 21 серпня 2022 року, й на ньому зафіксовано транспортні засоби, які прямують до Києва.

Тобто, відео було зняте та опубліковано до вибуху на Кримському мосту у 2023 році, а отже колаборанти та окупанти вчергове розганяють фейки.

“Цей матеріал опубліковано за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.”

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#фейк #затори #окупанти #брехня #маніпуляція #Кримський міст
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Пояснюємо, що не так із заявами окупантів. Що з них є фейком та маніпуляцією. На окупованих територіях Запорізької області так звана "влада" звинувачує українську владу та армію у своїх же провокаціях
Оголошення
live comments feed...