• Головна
  • Запорізьке підприємство через суд вимагає у Міноборони РФ сплатити їм 14 мільйонів гривень збитків
14:42, 25 липня 2023 р.

Запорізьке підприємство через суд вимагає у Міноборони РФ сплатити їм 14 мільйонів гривень збитків

Запорізьке підприємство через суд вимагає у Міноборони РФ сплатити їм 14 мільйонів гривень збитків

Запорізьке підприємство «Запоріжнафтосинтез» подало позов проти держави-агресора Російської Федерації в особі Міністерства оборони РФ з вимогою сплати 14 мільйонів гривень збитків за пошкодження їх бізнесу.

Про це повідомляється в реєстрі судових рішень, передає 061.

Підприємці пояснили, що вони спеціалізуються на оптовій торгівлі твердим, рідким, газоподібним паливом і подібними продуктами. В березні їх нафтобазу атакували російські дрони. Сталася пожежа, де була пошкоджена значна кількість резервуарів, виведено з ладу обладнання, пошкоджені адміністративні будівлі складу.

Оперативно-слідча група зафіксувала акт збройної агресії та було відкрито кримінальне провадження за порушення законів та звичаїв війни

Висновком експерта встановлено, що вартість ремонтно-будівельних робіт, проведення яких необхідне для усунення пошкоджень, буде коштувати 14 мільйонів та 85 тисяч гривень. Ці кошти підприємці просили стягнути з тих, хто наніс пошкодження, а саме з Міноборони РФ.

Господарський суд Запорізької області визнав позовні вимоги в повному обсязі. Матеріалами справи підтверджується, що причиною руйнування та пошкодження об`єкту є дія вражаючих факторів при вибухах заряду БПЛА типу «Shahed 136». Відповідний пуск зазначених БПЛА здійснено внаслідок умисних дій Міністерства оборони Російської Федерації. Суд наголосив на тому, щоМіноборони РФ запланував знищення нафтобази та навіть поспішили відзвітувати про знищення об`єкту за півтора місяця від фактичного вогневого ураження, що підтверджує умисність дій.

Суд постановив стягнути з Міноборони РФ 14 080 525 гривень, що у грошовому еквіваленті за курсом НБУ станом на день ухвалення рішення складає 352 685 євро.

Як саме буде реалізовано це рішення та чи потрібно посилити його міжнародним судом, поки невідомо.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі окупанти здійснили ракетний обстріл нафтобази, в прокуратурі відкрили кримінальну справу.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#нафтобаза #склад #пошкодження #стягнення #шкода #гроші
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...