• Головна
  • Народному депутату з Бердянська оголосили підозру у державній зраді
12:35, 24 липня 2023 р.

Народному депутату з Бердянська оголосили підозру у державній зраді

Народному депутату з Бердянська оголосили підозру у державній зраді

ДБР і СБУ проводять обшуки у чинного народного депутата України, якого підозрюють у співпраці з російськими загарбниками у тимчасово окупованому Бердянську.

Про це повідомляє 061 з посиланням на ДБР і СБУ

Генеральний прокурор повідомив про підозру у державній зраді (ч.1 ст.111 ККУ) чинному народному депутату України, який обрався до Верховної Ради від “ОПЗЖ”. Слідчі встановили, що у перший день повномасштабного вторгнення обранець виїхав з Києва до окупованого Бердянська. Для збереження статків нардеп погодився співпрацювати з загарбниками. 

“Афілійовані з ним підприємства досі надають у користування військовим рф приміщення, забезпечують їх харчуванням та паливно-мастильними матеріалами. Також, місцеві ЗМІ, які знаходились в його орбіті впливу, транслюють проросійські наративи та пропаганду, вводячи в оману населення Бердянська”, - зазначили у ДБР. 

Нардеп тривалий час перебував на окупованих територіях, де російські загарбники надали йому охорону. Підозрюваний проводив зустрічі з представниками окупаційної адміністрації, а також відвідував Крим і росію. 

“Через комерційні суперечки з окупантами, депутат вирішив повернутися до неокупованої частини України”, - повідомили у ДБР. 

За інформацією СБУ, нардеп перереєстрував свої підприємства за російським законодавством, а також відкрив рахунки у банках країни-агресора. Фігурант справи продовжував керувати підприємствами на тимчасово окупованих територіях з Києва.

Під час обшуків вилучено електронні носії з доказами діяльності на користь росії. 

У січні з’явилася інформація про намір позбавити мандата народного депутата Олександра Пономарьова через наявність російського паспорту. Нардеп тривалий час перебував в окупованому Бердянську. 

Раніше 061 повідомляв, що в окупаційну адміністрацію Мелітополя “влаштувався” учасник антимайдану у Дніпрі.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#нардеп #Бердянськ #держзрада #Пономарьов #СБУ #ДБР
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...