• Головна
  • У Запорізькій області в програму єВідновлення увійшли вже більше 10 тисяч об’єктів, що потребують компенсації
14:06, 22 липня 2023 р.

У Запорізькій області в програму єВідновлення увійшли вже більше 10 тисяч об’єктів, що потребують компенсації

У Запорізькій області в програму  єВідновлення увійшли вже більше 10 тисяч об’єктів, що потребують компенсації

Понад 10 тисяч об’єктів по Запорізькій області вже подано на отримання грошової допомоги від держави на ремонт житла, пошкодженого через бойові дії “єВідновлення”.

Про це повідомили в пресслужбі Запорізької ОВА, передає 061.

Обласна влада та органи місцевого самоврядування готуються до майбутньої деокупації та постійно вдосконалюють плани післявоєнної відбудови: кожний район створює власний проєкт, розроблений відповідно до індивідуальної ситуації на території та потреб населення.

«Через постійні обстріли військовими РФ Запорізька область несе значні збитки. Щоденно руйнування зазнають близько 30 домогосподарств. Невпинні ворожі удари не лише руйнують будинки, а й забирають життя людей. Попри це, ми готуємось до майбутньої деокупації та постійно вдосконалюємо плани післявоєнної відбудови. Важливо вже зараз оцінити обсяг роботи, щоб долучити наших міжнародних партнерів та розрахувати необхідну кількість ресурсів», - зазначив очільник ЗОВА Юрій Малашко.

З делегацією посольства Швеції керівництво регіону обговорило основні напрямки роботи - відновлення та розвиток економіки й енергетики, охорону довкілля, створення безпечних і комфортних умов проживання для людей після відбудови населених пунктів.

Під час зустрічі обговорили також і безпекову ситуацію на Запорізькій АЕС в Енергодарі. Як зазначив Юрій Малашко, росіяни намагаються змусити працівників станції запустити 4 енергоблок. Проте, українські фахівці відмовляються виконувати злочинний наказ, адже це суперечить законодавству держави та є прямим порушенням призведе до втрати персональних ліцензій після деокупації ЗАЕС.

«Наші спеціалісти усвідомлюють можливі наслідки, та чинять опір нелегітимному керівництву станції. Станом на зараз, як рівень радіації, так і рівень води в ставку-охолоджувачу в межах допустимої норми. Попри це, допоки на території ядерного об'єкта перебувають російські військові, залишається ризик виникнення техногенної катастрофи», - наголосив Юрій Малашко.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що призначений загарбниками “директор” ЗАЕС Юрій Чернічук намагається вмовити виконати запуск енергоблока персонал ЗАЕС, якому раніше загарбники заблокували доступ на атомну станцію через відмову підписувати контракт з Росатомом. 

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Євідновлення #будинки #безпека #компенсації #Запорізька область
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...