• Головна
  • У Запоріжжі фінінспекторки, яких судять за хабар, намагаються довести, що відео докази могли бути змонтовані
11:55, 20 липня 2023 р.

У Запоріжжі фінінспекторки, яких судять за хабар, намагаються довести, що відео докази могли бути змонтовані

У Запоріжжі фінінспекторки, яких судять за хабар, намагаються довести, що відео докази могли бути змонтовані

Дві представниці Держфінінспекції у Запорізькій області, яких судять за хабар під час перевірки Управління з питань запобігання надзвичайним ситуаціям Запорізької міської ради, під час нового розгляду справи намагаються оскаржити докази обвинувачення.

Про це повідомляється в реєстрі судових рішень, передає 061.

Відомо, що дві посадові особи ще восени 2015 року проводили планову виїзну ревізію тоді ще в управлінні надзвичайних ситуацій і за результатами виявлених порушень запропонували «закрити очі» на деякі невідповідності за грошову винагороду. В результаті «ревізори» отримали 10 тисяч гривень та 500 доларів США.

Під час оголошення вироку обвинувачені заперечували свою провину. Одна з них розповіла, що погодилася на отримання від інженера з технічного нагляду паперу для ревізії, і той самовільно поклав гроші. Навіщо вона не знає, проте того ж дня віддала своїй напарниці 2000 гривень, які мала. Також, за її словами, керівництво управління самі пропонували 25 тисяч гривень за приховування порушень. Звідки взялося ще 500 доларів не знає. Інша ревізорка стверджувала, що взагалі не знала про існування 4 тисяч гривень хабара від інженера та звідки її колега взяла 2 тисячі гривень для повернення боргу. Про пропозиції хабара від керівництва Управління НС чула, але не збиралася приховувати порушення. Після отримання 10 тисяч гривень напарниця відстебнула їй у сумку 5 тисяч гривень. Чому так колега вчинила зрозуміти не встигла, оскільки прийшли працівники силових органів із обшуком.

Вирок в 5 років позбавлення волі жінки оскаржили в касаційному суді і справу було відправлено на новий розгляд в Жовтневий райсуд Запоріжжя. Адвокати на останньому засіданні наполягали на проведенні криміналістичної експертизи технічного дослідження файлів та засобів відео та звукозапису. Виявилося, що обвинувачені заперечують зміст аудіо-відеозаписів, оскільки вони складені з кількох фрагментів, захисник вважає, що запис є неповним та не відображає обставин, які відбувались в той час, що викликає сумнів у автентичності аудіо-відеозаписів та їх походженні.

Прокурор заперечував, бо всі дії були зафіксовані у відповідних протоколах та на DVD-дисках. НСРД проводились за допомогою спеціального обладнання, технічні характеристики роботи та зберігання даних яких, не підлягають розголошенню. Прокурор не вбачає підстав вважати, що на аудіо-, відеозаписах були здійснені зміни або втручання.

Суд все ж погодився з клопотанням захисників і призначив експертизу, де мають встановити, чи зазнавали змін аудіо-відеофонограми, які містяться на DVD-R дисках, чи оригінал це та чи можливо відновити в повному обсязі або частково аудіо-відеофонограми із змінного носія інформації.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі чоловік намагався дати хабар у 4 тисяч доларів, щоб уникнути мобілізації.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#хабар #фінансові інспекторки #суд #повторний розгляд #докази
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...