• Головна
  • В Енергодарі на вулицях сильне задимлення через роздмухуванням пилу з золовідвалів Запорізької ТЕС
10:19, 19 липня 2023 р.

В Енергодарі на вулицях сильне задимлення через роздмухуванням пилу з золовідвалів Запорізької ТЕС

В тимчасово окупованому Енергодарі вже протягом місяця мешканці міста регулярно спостерігають значне задимлення на вулицях (особливо першого мікрорайону), спричинене роздмухуванням пилу з золовідвалів Запорізької ТЕС.

Про це в Телеграмі повідомляє міський голова Енергодара Дмитро Орлов.

"Золовідвали - це місця складування золи та шлаку, які утворюється в процесі роботи теплової електростанції при спалюванні твердих палив. Ці відходи мають високу концентрацію отруйних речовин. При висиханні утворюють пил, який здатен переміщуватися на значні відстані. Для безпечного утримання золовідвалів необхідно регулярно поливати пил водою, як це робили працівники підприємства до окупації", - написав він. 

Він додав, що на сьогодні через дії окупантів, регулярні обстріли та відсутність належного утримання золовідвалів утворюються великі хмари пилу, які розносяться вітром по місту. 

"Останнім часом рашисти придумали собі ще й нову розвагу: як тільки вітер посилюється, вони влаштовують автомобільні гонки прямо по золовідвалу, тим самим значно посилюючи підіймання пилу в атмосферу", - додав він.

Орлов не виключає, що таким чином вони планують чергові переміщення своєї техніки, або ж інші злочини, сховавшись від пильного ока містян в густих хмарах пилу. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Енергодар #пил #ТЕС
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...